Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 20. august 2002 kl 21.30 Standpunkt

Nye NRK-magasiner for nyheter og debatt

Viggo Johansen leder nyhetsmagasinet RedaksjonEN på NRK1. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Viggo Johansen leder nyhetsmagasinet RedaksjonEN på NRK1. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Mandag 19. og tirsdag 20. august er det duket for premiere på NRK1s nye magasiner for nyheter og debatt. Nyhetsmagasinet RedaksjonEN sendes mandag, onsdag og torsdag kl. 20.25 med Viggo Johansen som programleder. På tirsdager kl. 21.30 lanseres det interaktive debattprogrammet Standpunkt, ledet av Christine Præsttun og Jarle Roheim Håkonsen.

Som programtittelen antyder, er det halvtimelange nyhetsmagasinet RedaksjonEN en videreføring og fornyelse av Redaksjon21. Magasinet blir fortsatt studiobasert, men vil spille på hele nyhetsredaksjonen i NRK ved å gi reportasjer og direkteinnslag en bredere plass. Målet er å utdype nyhetsbildet og også å sette dagsorden gjennom nye temavalg og vinklinger.

Standpunkt blir ukas store debattprogram på NRK1, og har som mål å engasjere seerne i et interaktivt samspill. Hver tirsdag vil programlederne Christine Præsttun og Jarle Roheim Håkonsen invitere inntil 15 debattanter til en 45 minutters debatt. Innspill og respons fra seerne vil få en sentral plass blant annet gjennom SMS-meldinger, e-post, internett og telefon. For å få fram standpunkter blant folk flest, vil kamerateam oppsøke bygder og byer landet rundt og oppfordre folk til å stå fram med sine meninger.

Om programlederne:
Viggo Johansen (52) har lang journalistisk erfaring fra dagspresse, radio og TV, deriblant Dagbladet, NRK og TV2. Han har jobbet som politisk medarbeider, utenrikskorrespondent i Brussel og Stockholm, sportsreporter og har vært med å starte flere magasinprogram i NRK. Han har vært sjef for Dagsrevyen, TV-sporten og Økonomiredaksjonen.

Christine Præsttun (31) har det siste året jobbet i NRK som programleder og reporter i Dagsnytt 18, Ukeslutt og Søndagsavisa. Hun er utdannet sosiolog med medievitenskap og idéhistorie i fagkretsen. Tidligere har hun jobbet i Radio P4 som programleder for aktualitetsmagasinet ”Sytten Tretti”, som nyhetsreporter og korrespondent i Hongkong. Hun har utført forskeroppdrag ved Norsk Utenrikspolitisk Institutt og utgitt rapport ved Institutt for Journalistikk. Kommer fra Høybråten i Oslo.

Jarle Roheim Håkonsen (33) har jobbet i NRK i seks år. Her har han vært reporter og programleder i Ukeslutt og Dagsnytt og reporter i Her og Nå. De fire siste årene har han vært politisk reporter og jobbet fra Stortinget, og i fjor fungerte han som NRK-korrespondent i London. Han er utdannet statsviter med spansk og sosialantropologi i fagkombinasjonen, og har også bodd og studert statsvitenskap i Madrid. Kommer fra Skien.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Prosjektleder Lene Einang Flach, lene.einang.flach@nrk.no, tlf. 23 04 99 25 / 95265000
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51