Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 23. februar 2001 kl 22.35 Modeller - bak fasaden

Modeller - bak fasaden (t)

NRK2 fredag 23. februar kl 22.35
Modeller - bak fasaden (2:3)

Apparatet rundt toppmodellene

Fotografen David Bailey forteller i kveld om det komplekse økonomiske systemet som modellene må forsere på sin vei mot toppen. Systemet inkluderer de store motehusene, kosmetikkfirmaer, modellagenter og internasjonale motemagasiner.

Bailey ser på forbindelsen mellom fotograf og modell fra 1940-årene og fram til i dag, fra et personlig perspektiv. Han intervjuer Jean Shrimpton, som han hadde et forhold til på 60-tallet, dette tiåret som for alltid forandret kvinnemoten fra upper class-parodier til en stil som fulgte personligheten.

Modeller så forskjellige som Marie Helvin, Christy Turlington, Karen Elson og Anjelica Houston, forteller om hvordan de som tenåringer ble bygget opp av sine oppdagere som formet så vel livene som karrieren deres.

Bailey går ikke av veien for å ta opp kranglingen og rivaliseringen bak kulissene da de store pengene var et faktum i modellbransjen. Da Linda Evangelista syntes 10.000 dollar om dagen var for lite til at hun gadd å stå opp om morgenen, ble media mer interessert i modellene enn i klærne de bar, og for noen ledet denne konstante oppmerksomheten fra media til problemer.

Om serien
Toppmodellene beundres og misunnes, men hvordan ser virkeligheten ut fra deres ståsted? I tre programmer gir fotografen David Bailey oss et avslørende innblikk i verdens mest glamorøse industri. Gjennom arkivopptak og intervjuer med toppmodeller får vi se sider ved modellyrket som tvert imot ikke er glamorøse. Der er både tårer og raseri. David Baileys dyktighet, gode rykte og sjarm har skaffet ham mange gode kontakter, som alle stiller opp i programmene. Listen inneholder navn som Naomi Campbell, Cindy Crawford, Jerry Hall, Kate Moss, Isabella Rosselini og Jean Shrimpton.

NRK2 fredag kl 22.35
Sendt 13.9.00

Britisk produksjon, Channel 4
Regi: David Bailey
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)

Bilde
Modellen Christy Turlington (Foto David Bailey)