Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 20. oktober 2002 kl 21.15 Presidenten

Takk og lov

Dilemma: C.J. Cregg (Allison Janney) må velge hvilken av kalkunene som ikke skal havne på årets høsttakkebord. (Foto: Warner Bros.)
Dilemma: C.J. Cregg (Allison Janney) må velge hvilken av kalkunene som ikke skal havne på årets høsttakkebord. (Foto: Warner Bros.)
En flokk kinesiske flyktninger kommer i land i San Diego, Toby vil at president Bartlet skal utnevne Leos meningssterke søster til en stilling innen utdanningsdepartementet, mens C.J. strever med forberedelsene til årets høsttakkefest.

Et konteinerskip kommer til havna i San Diego, og om bord gjemmer det seg en flokk forskremte kinesiske flyktninger. De er kristne, og vil søke asyl i USA fordi de hevder at de ikke kan utøve sin religion i hjemlandet Kina. Presidentens stab finner det vanskelig å tro historien deres, men presidenten selv har en finurlig måte å teste flyktningene for å finne ut om de snakker sant.

Besværlig søster
Leo McGarrys søster Josephine kommer på besøk i Det hvite hus. Toby Ziegler har nemlig foreslått henne til en post i utdanningsdepartementet. Han vet at det vil fremtvinge en debatt om bønn i skolen, noe han er sterkt imot – en mening han deler med Josephine. Leo på sin side er sterkt imot at søsteren skal få jobben.

Kalkuner til besvær
Det er den siste torsdagen i november og amerikanerne skal feire høsttakkefesten til minne om da pilegrimene inviterte indianerne til et måltid som takk for hjelpen i det nye landet. Det hvite hus har sin egen tradisjon – hvert år ”benåder” presidenten en kalkun som skal slippe å ende på middagsbordet. Det er pressesjefen C.J. Creggs jobb å plukke ut hvilken kalkun som skal spares. Problemet oppstår da hun blir kjent med dyrene. Hun orker ikke tanken på at en av dem skal slaktes…

Om serien
I ”Presidenten” følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om den politiske tautrekkingen som foregår i kulissene, men også om personlige forhold, maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det ”hemmelige” spillet i amerikansk politikk.

Amerikansk dramaserie
Av Aaron Sorkin
Originaltittel: The West Wing (Serie 2)
Produksjon: Warner Bros. for NBC
Med bl.a. Martin Sheen, Rob Lowe, Allison Janney, John Spencer, Richard Schiff, Dule Hill, Moria Kelly og Bradley Whitford
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, tlf. 23 04 98 41