Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 1. juni 2001 kl 20.55 Niern: Den første natten i mitt liv

Nyttårsaften i sivilisasjonens utkant

For høygravide Susana (Lenor Watling) blir nyttårsaften særdeles begivenhetsrik.
For høygravide Susana (Lenor Watling) blir nyttårsaften særdeles begivenhetsrik.
Vi befinner oss i en øde drabantby i utkanten av Madrid. Nye boligblokker og motorveier blander seg med brakkebyer og uteliggere. Manuel og hans høygravide kone Susana skal reise hjem til hennes rike foreldre der de skal spise middag og feire nyttårsaften.

Men radikaleren Manuel nekter å la seg hente av Susanas pappa i hans glinsende bil. De har derfor lånt seg en skranglete varevogn av en suspekt venn. Ut på ringveien bærer det, og inn i en sann floke av kryssende begivenheter.

Det dukker opp unge biltyver og lesbiske politibetjenter, frustrerte kioskdamer på en bensinstasjon og lystige festdeltakere i dyrekostymer. En gruppe tyskere i en folkevognbuss, fanatiske drosjesjåfører og en oversminket frisørdame kompletterer det fargerike rollegalleriet – langt her ute i sivilisasjonens utkant.

Midnatt nærmer seg. Fjernsynet sender tusenårskavalkader, lyset går, mobiltelefonene ringer og veene blir stadig hyppigere. Det går rasende fort, men alt truer likevel med å stanse opp. Finnes det et felles mål for alle sammen?

Om regissøren
Miguel Albaladejo har laget flere kortfilmer. ”Den første natten i mitt liv” er hans første spillefilm, og har sammen med hans kortfilmer gjort at han regnes som et av de mest spennende talentene i Spania. Han samarbeidet tett med manusforfatteren Elvira Lindo, en meget produktiv og anerkjent forfatter som først kom opp med ideen til filmen.

Filmen fikk kritikerprisen i Mar del Plata Film Festival i 1998 og Golden Rosa Camuna i Bergamo i 1999.

Spansk film fra 1998
Regi: Miguel Albaladejo
Med Leonor Watling, Juanjo Martinez, Emilio Gutierrez Caba og Carlos Fuentes
Pressekontakt:Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53

Bilde
For høygravide Susana (Lenor Watling) blir nyttårsaften særdeles begivenhetsrik.