Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 22. november 2002 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

Dannis fiende og venn

Politiagent Daniella
Politiagent Daniella "Danni" Mayo (Roxane Wilson) i vanskeligheter. (Foto: Beyond Distr.)
Med sin kvinnelige sjarm – og i embets medfør – forsøkte politiagent Daniella ”Danni” å lokke forbryteren Jack Posey i fella. Men det glapp, og han klarte å unnslippe før nettet strammet seg rundt ham. Nå vil Posey hevne seg på Danni, og spanergruppen ved politiet i Melbourne settes i høyeste beredskap.

Så viser det seg at spanergruppen kommer til kort overfor den manisk effektive forbryteren, og et mulig scenario er at Danni må sparkes fra gruppen for at den skal få fred.

Mens politiagentene Church og Stone overvåker Dannis leilighet, spaner deres kvinnelige kolleger Mac og Angie på Jack Posey. Men Posey ligger hele tiden et hode foran dem. Tydeligvis er det han som overvåker spanergruppen og sitt offer, og ikke omvendt.

Hvordan kjenner ellers Posey til hver bevegelse Danni gjør, når og hvordan hun har pyntet håret hos frisøren, ja til og med hvilken parfyme hun bruker? Det er skremmende for Danni å vite at Posey kan se henne, mens hun ikke kan se ham.

Dannis boyfriend
For Danni kommer ”tilnærmelsene” fra Jack Posey på det verst tenkelige tidspunkt. Hun har nylig blitt kjent med en hyggelig nabo, en sjarmerende ire som hun har vært innom og hilst på et par ganger og gjerne vil treffe igjen.

En dag hun kommer hjem har Jack Posey vært på besøk, tv-apparatet er slått på og vinduene står på vidt gap. Fra kjøkkenbenken hører hun plystrelyden fra varmtvannskjelen – tiden er i ferd med å renne ut både for Danni og spanergruppen.

Mer om serien
Den australske serien ”Politiagentene” (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene
og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

To menn og tre kvinner utgjør nå Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen "Mac" MacKenzie er gjort til leder for spanergruppen etter at den tidligere sjefen Burnie Rocca havnet i et bakholdsangrep og ble satt ut av spill. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter. Dessuten er den nye agenten i avdelingen, Daniella ”Danni” Mayo (Roxane Wilson), begynt å bli skikkelig varm i trøya.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 4)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Anita Hegh, Peter Phelps, Kate Kendall, Ian Stenlake og Roxane Wilson
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57