Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 13. juni 2007 kl 21.45 Lov og orden: New York

Trekant, firkant, femkant

Etterforsker Goren (Vincent D’Onofrio) og Bishop (Samantha Buck) får nok en vrien sak å løse. (Foto: Universal Pictures)
Etterforsker Goren (Vincent D’Onofrio) og Bishop (Samantha Buck) får nok en vrien sak å løse. (Foto: Universal Pictures)
En steinrik bankeier, Russell Connors, ligger i skilsmisseforhandlinger da han blir funnet myrdet. Hovedmistenkt er i første omgang hans kones elsker. Men saken inkluderer også den omfangsrike familien til ekteparet Connors.

Etterforskerne Goren og Bishop i New York-politiet får mer enn nok av løse tråder å nøste opp i.

På det aktuelle tidspunkt da herr Connors ble funnet ihjelslått med en hockeykølle, hadde fru Connors og mannen havnet i en opprivende krangel. Fru Connors mistenkte at han kom til å bringe med seg en av sine kvinnelige bekjentskaper på en konsertaften der deres barn skulle opptre.

Alle var til stede på konserten – fru Connors, tenåringen Jason Connors, 11 år gamle Sam Connors og hushjelpen Helen Reynolds, onkel Ralph og tante Brenda Friedman samt fru Connors elsker, Eddie Malloy. Alle unntatt Russell Connors, for han var allerede død.

Fransk visitt
Eddie som ikke dukket opp før et stykke ute i konserten, er den første til å bli mistenkt for drapet. Han hevder han har alibi, for han skal ha vært på visitt hos en av sine andre elskerinner da mordet fant sted.

Fru Connors viser seg å være svært syk og får steroider av legen sin, som er onkel Ralph. Med herr Russel ute av bildet og en døende fru Connors, er det klart at den som får foreldreretten til barna kommer til å bli meget rik.

Hvem blir i så fall det? Og hvem hadde tilstrekkelig motiv for å rydde herr Connors av veien – og gjorde det?

Mer om serien
Produsent Dick Wolf er mannen bak de utrolige seersuksessene i Law & Order-serien. Den originale serien hadde premiere i 1990, og siden er det kommet to nye avleggere med omtrent like stor suksess: Law & Order: Special Victims Unit og Law & Order: Criminal Intent, hvorav den siste nå sendes på NRK2.

Handlingen tar utgangspunkt i arbeidet til etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og partneren Alex Eames (Kathryn Erbe). Sistnevnte er gått ut i svangerskapspermisjon og Goren samarbeider i permisjonstiden med etterforsker G. Lynn Bishop (Samantha Buck).

D’Onofrio kjenner nok mange igjen fra filmen Men in Black. Hans rollefigur Goren er meget skarp og følger som oftest instinktene sine i arbeidet. Han og hans kollega som til vanlig er Alex Eames, utfyller hverandre på godt og vondt. Nå da hun har svangerskapspermisjon, samarbeider Goren med etterforskeren G. Lynn Bishop.

To andre sentrale personer er statsadvokat Ron Carver (Courtney B. Vance) og etterforskningsleder James Deakins (Jamey Sheridan).

Amerikansk dramaserie, 2003
Originaltittel: Law & order: Criminal intent, season 3
Kveldens episode: Happy family
Produsert av: Universal Pictures
Med: Vincent D’Onofrio, Samantha Buck, Courtney B. Vance, Jamey Sheridan
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no