Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 21. februar 2006 kl 21.00 Smith & Jones

Gjensyn med komikerne Smith & Jones

Mel Smith og Griff Rhys Jones – hode mot hode (Foto: Brian Ritchie)
Mel Smith og Griff Rhys Jones – hode mot hode (Foto: Brian Ritchie)
Tirsdager fremover på NRK2 blir det gjensyn med Mel Smith og Griff Rhys Jones, den britiske komikerduoen med hode mot hode-dialogen som ett av sine varemerker.

Mel Smith og Griff Rhys Jones fremsto første gang som en komikerduo på britiske tv-skjermer på midten av 80-tallet, og det er disse eldste programmene som vises på NRK2 i første omgang.

Senere sender NRK2 seks programmer med høydepunkter fra seriene som ble tatt opp i perioden 1984-1998, samt nye opptak med duoen som nå er blitt en god del eldre. Denne serien vises på BBC i år.

Hode mot hode
Smith og Jones konverserte om alt mellom himmel og jord, og det gjorde det hode mot hode. Smith var vanligvis den som visste alt best, men som egentlig visste veldig lite, mens Jones var den dype, snakket med tykk stemme, utviste en bisarr logikk og en enorm nysgjerrighet.

Ideen ble opprinnelig skapt i forbindelse med en serie radio-annonser, men Smith og Jones utviklet ideen videre på tv med absurde misforståelser og uenigheter i lange baner.

Ellevilt
Den britiske komiserien "Not the Nine O’Clock News" danner bakteppet for "Alas Smith And Jones". "Not the Nine O’Clock News", som også har gått på NRK (tidlig på 80-tallet) under tittelen "Ta ikke nyhetene på alvor!", bød på ellevill nyhetsformidling, hvor både Mel Smith og Griff Rhys Jones var sentrale aktører sammen med Rowan Atkinson og Pamela Stephenson.

Mange av forfatterne som sto bak "Not The Nine O’Clock News", står også bak "Alas Smith and Jones", og selv om mye av stilen og innholdet var det samme, ble det også skapt originale vrier og nyskapende humor. En av forskjellene var forholdsvis lange sketsjer som tok for seg tv-programmer, filmer eller hele sjangre. Men den største forskjellen var hode mot hode-dialogene.

Tittelen "Alas Smith and Jones" er en munter vri på den populære amerikanske cowboyserien "Alias Smit and Jones"


Britisk komiserie (1984-)
Originaltittel: "Alas Smith And Jones"
Med Mel Smith og Griff Rhys Jones
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78