Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 11. juli 2000 kl 19.30 Åse Wentzel - refrengsangerinne med hjertevarme

Åse Wentzel refrengsangerinne med hjert


NRK1 tirsdag 11. juli kl 19.30
Åse Wentzel - refrengsangerinne med hjertevarme

50- og 60-tallets store slagerdronning

Åse Wentzel er blitt 76 år, men opptrer fortsatt på eldresentre og cruise-båter. Stemmen er like varm og klar som da hun i 1952 hadde årets mest solgte slager i Norge, \"Domino\". Vidar Lønn-Arnesen snakker om løst og fast med den vitale damen.

Åse Wentzel er født 2. januar 1924 i Trondheim. Hun debuterte i Rosekjelleren i Oslo, hvor Einar Rose ordnet platekontrakt for henne. Så kom slagerne på løpende bånd - \"Lille frøken Paris\", \"Jeg har forelsket meg\" og \"Tennessee Waltz\", samt \"Domino\", som altså var storslageren i 1952.
- For folk som har levd en stund og husker Ønskekonserten fra 60-årene, er programmet et veldig hyggelig tilbakeblikk, sier Vidar Lønn-Arnesen. Åse Wentzel sang mye med Thor Raymond, blant annet \"Vaya con dios\" og \"Et brev med tre kjærlige ord\". Den siste var en gjenganger i Ønskekonserten i mange år på 60- tallet.

The Spotlights
Åse Wentzel var gift med fiolinisten Odd Wentzel Larsen, og opptrådte mye med ham. I årene 1953-58 var Åse med i gruppen The Spotlights, som underholdt på hotell Viking i Oslo.
Foruten Åse var kjente musikere med som Tor Hultin, Håkon Nilsen, Kristian Bergheim og Ivan Hauge.

Åse Wentzel har vært en flittig gjest fjernsynsprogrammer som \"Husker du?\" og \"Da Capo!\" Dessuten har hun opptrådt i barne-TV. Sammen med datteren Magni har Åse sunget i \"Kosekroken\".

Vidar Lønn-Arnesen har vært i arkivet og funnet fram flere klipp fra hennes karriere, blant annet en duett med Jan Høiland.

NRK1 tirsdag kl 19.30
Tidligere sendt 18.1

Bilde
Vidar Lønn-Arnesen har møtt den vitale slagerdronningen på 76 år, Åse Wentzel. (Foto: Rune Lønn-Arnesen)

Egenprodusert underholdning
Prosjektleder Eva Marie Gransæter
Programleder Vidar Lønn- Arnesen
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83