Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 26. august 2001 kl 18.28 Newton

Tøffere Newton

Ole André Sivertsen er tilbake med nye program. (NRK-foto: Ole Kaland)
Ole André Sivertsen er tilbake med nye program. (NRK-foto: Ole Kaland)
Ole André Sivertsen er klar for sin fjerde sesong med Newton der han illustrer naturvitenskap i alle mulige former. Denne sesongen satser programlederen på å gi oss et Newton i en mer ekstrem form enn tidligere, der spennvidden i programmene går fra tandemhopp i fallskjerm til slanger.

- Programmet har helt klart utviklet seg det halvannet året jeg har vært med. Vi har etter hvert blitt tøffere i stilen, og jeg håper vi hele tiden klarer å bli mer og mer severdig. Newton skal kombinere underholdning med vitenskap slik at vitenskapen skal være enkel å forstå, forklarer Ole André Sivertsen.

Høy stjerne
Newton har som vitenskapsprogram oppnådd en høy stjerne i realfagsmiljø, og Sivertsen får stadig invitasjoner om å komme og snakke om programmet og arbeidsmetodene som brukes.

- Det er utrolig hvor mye vitenskap som er presentert i det daglige, og dette tar vi for gitt. I Newton kan vi ta utgangspunkt i det som er interessant og kult og deretter overføre dette til vitenskap. Det blir på en måte en annen pedagogikk enn det som er vanlig fra lærebøkene, sier programlederen.

En spennende høst
I løpet av høstsesongen byr Newton nok en gang på mange forskjellige temaer. I det første programmet tar Ole André turen til Zoologisk museum på Tøyen.

- Vi var blant annet med på utpakning av de 16 mest giftige slangene i verden. I tillegg får seerne møte geparder og en forhistorisk blekksprut, men aller mest handler det om hvorfor vi blir kvalme, forteller programlederen.

Utover høsten får seerne se en dokumentar om hvorfor den indiske elefanten er utryddingstruet. Ole André jakter på adrenalinkick; eksisterer det virkelig? Hva er det egentlig som forårsaker tidevannet, og hvordan klarer 100 meter høye trær å få vann til bladene som er helt oppe i toppen?

Og – som alltid er Felix med sine mange sprelske påfunn på plass. Det er også paleontolog Jørn Hurum og hans ”Jørns hjørne”.

Følg med, så gir Newton deg svaret på alle de tingene du ikke engang visste at du lurte på!

NRK Barn og Ungdom
Programleder: Ole André Sivertsen,
Prosjektleder: Tana Haugen
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10

Bilde
Ole André Sivertsen er tilbake med nye program. (NRK-foto: Ole Kaland)