Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 23. desember 1999 kl 19.50 Da Capo lille julaften, del 1

Da Capo lille julaften, del 1 (ttv)


NRK1 torsdag 23. desember kl 19.50
Da Capo lille julaften

Variert meny kvelden før kvelden

Vidar Lønn-Arnesen lover seerne et både stemningsfullt og variert program denne kvelden før kvelden. Mat, musikk, humor, hyggelige gjester og utdeling av Prøysen-prisen står på menyen. Og selvfølgelig kommer \"Grevinnen og hovmesteren\".
Elisabeth Andreassen, Tor Endresen og operasangeren Ketil Hugaas, for tiden stasjonert i Stockholm, sørger for vakker julemusikk, både sammen og hver for seg.
Jon Skolmen har nylig hatt suksess med eget stand-up- show. Skolmen kan vel regnes som en veteran innenfor dette faget, og han er hjertelig tilstede i Vidars julestudio. Vidar og Jon snakker om løst og fast, og det blir herlige klipp fra arkivet. Jon Skolmen har en solid fortid i NRK fjernsynet, og både barn og voksne kan glede seg over gjensyn fra gamle programmer.

Prøysen-prisen
Det er tradisjon at Prøysen-prisen deles ut i Da Capo lille julaften. Det vil si, det er tre priser, Teskjekjerring-prisen, Prøysen-prisen og ãresprisen. Alle de tre vinnerne er velkjente og dyktige.
Trompeteren Finn Eriksen hadde flere store slagere på 60-tallet. I kveld spiller han to av dem med Da Capo-orkestret. Ragnar Rasmussen har samlet tidligere medlemmer av Tonheim Kammerkor, som framfører stemningsfull førjulsmusikk. I tillegg blir det julesanger, juleleker og julelys.
Da Capo- orkestret fortsetter også sin hemningsløse opptreden med gamle sanger, opprinnelig framført av Salhuskvintetten. I kveld er tekstforfatteren Josef G. Larsen til stede for å sjekke at alt går riktig for seg.

\"Lynjulen\"
Kirkvaag/Lystad/Mjøens versjon av husmorens julemareritt holder på å bli en klassiker, og gjensyn med \"Lynjulen\" - alle forberedelser unnagjort på under tre minutter - blir det i kveld også.
En annen klassiker er Rolv Wesenlund på \"Hobbyloftet\". Her vanker det gode tips om julegaver for en billig penge. Gjensyn blir det også med Per Asplin og \"Putti Plutti Plott\" fra 1993.

Mat uten Ingrid?
Vidar Lønn-Arnesen er alene i julestudio i år. Verken Gunvor Hals eller Ingrid Espelid Hovig er med denne lille julaften.
- Men mat blir det, både pinnekjøtt, ribbe og juletorsk, sier Vidar. - Jeg har tross alt vært en oppmerksom læregutt hos Ingrid, men for sikkerhets skyld har jeg henne med meg på video, sier han og tilføyer at \"Grevinnen og hovmesteren\" kommer circa kl 21.20.

NRK1 torsdag kl 19.50

Bilde
Vidar Lønn-Arnesen er uten \"sine\" kvinner, Gunvor Hals og Ingrid Espelid Hovig, i kveldens program, men ser likevel fram til fire timer førjulskos (Foto: Rune Lønn- Arnesen)

Egenprodusert underholdning
Ved Liv Ørsted og Eva Marie Gransæter
Programleder Vidar Lønn-Arnesen
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83