Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 9. april 2012 kl 19.45 Brenner - historier fra vårt land

Fra bil til båt


I forrige uke satte Brenner fra seg sin californiahvite Volvo Amazon fra 1966 i Kristiansand og gikk om bord i en seilbåt. Og i kveld drar han vannveien fra Kristiansand, via Lillesand til Grimstad.

I strålende sol inviteres sørlendinger om bord i båten. Lillesand-ordføreren forteller om kamper i strandsonen, vi får historien om turismen på Sørlandet og i Grimstad inviteres vi inn i en kokong for nygifte som svever over vannoverflaten.

Festivalgründer Toffen Gunnufsen forteller om sitt eget bidrag til sørlendingenes selvfølelse.

Om serien
Programleder Hans Olav Brenner skal, gjennom seks nye episoder, fortsette sin jakt på folk og fenomener som har endret norsk kultur i løpet av de siste 45 årene. Selv beskriver han serien slik: Vi skal finne ut hva som er i ferd med å skje i norsk kultur. Vi skal få folk til å ta i bruk banneord i gleden over å ha oppdaget noe nytt. I et program fokuserer vi på matkultur, i et annet på kulturlandskapet som gror igjen.

På sin vei gjennom Norge blir det alt fra kokkeshow med Ingrid Espelid Hovig til lukeparkering med Kåre Willoch. Vi skal også se på bygde-Norges fremtid, kunsten ingen ville ha, og hvordan man tar en eksamen i gudstjeneste.

Hans Olav Brenner (32) er kjent fra blant annet "Oslo, 31.august", hvor han spiller kameraten til Anders Danielsen Lie, og som programleder for «Store studio», «Bokprogrammet» og «Huset på prærien» på NRK. Han vant Gullruten for beste mannlige programleder i 2008, og mottok Arne Hestenes’ journalistpris i 2009.

Norsk roadmovie i seks deler
Egenproduksjon NRK (2011)
Programleder: Hans Olav Brenner,
Prosjektleder: Chris Foss,
Pressekontakt: Silje Marie Lien,, tlf: 23 04 41 01/97 52 52 87
TV-seere bes ta kontakt med Publikumsservice, tlf: 815 65 900