Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 10. juli 2000 kl 19.30 Med sjel og særpreg: Reidun i farta

Med sjel og særpreg: Reidun i farta (ttv


NRK1 mandag 10. juli kl 19.30
Med sjel og særpreg (5:7): Fortsatt i gang

Setter sitt preg på bybildet i Trondheim

- Et fyrverkeri av en evadatter, sier hennes venner og bekjente. Og Reidun Aune (84) selv synes karakteristikken kan være grei nok. For hennes ildsjel har glødet gjennom snart tre mannsaldre. Til beste for alt som måtte ha med kultur å gjøre i ordets vide forstand. Alltid på farten, med stadig nye ideer, spennende prosjekter og aktuelle kampsaker.

Og Reidun er ikke den som gir seg i første motbakke. Mange vil sikkert forbinde henne med protestaksjonene før kraftutbyggingen i Alta. Hennes engasjement og idealisme kom til å stå sentralt i kampen for å verne det spesielle vassdraget.

Bybildet i Trondheim er ikke komplett uten Reidun Aune. Rullatoren er i de senere tider blitt hennes stødige hjelper under de daglige vandringer. I mandagens sommerportrett slår Andreas Lunnan og Sverre Krüger følge med den opplagte energibunten på en rundtur i Stiftsstaden.

Om serien
I en serie sommerportretter, signert det populære NRK-teamet Andreas Lunnan og Sverre Krüger, møter vi hverdagsmennesker som har tråkket litt utenfor oppgåtte stier. Det er mennesker som har entusiasmen og optimismen til felles. \"Med sjel og særpreg\" setter de farge på hverdagen.

NRK1 mandag kl 19.30

Bilde
Bybildet i Trondheim er ikke komplett uten 84 år gamle Reidun Aune, som portretteres i kveldens utgave av \"Med sjel og særpreg\". (Foto: Andreas Lunnan).

Egenprodusert fra NRK Sør-Trøndelag
Ved Andreas Lunnan og Sverre Krüger
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri Grønning Meyer, tlf. 23048123