Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 18. september 2002 kl 22.30 Lydverket

Elektrisk i ”Lydverket”

Siri Høstmælingen og Rine Nilsson serverer Elektronika i kveldens
Siri Høstmælingen og Rine Nilsson serverer Elektronika i kveldens "Lydverket". (Foto: Stian Andersen)
Samplinger er ofte prikken over i-en i mye av dagens musikk, men - de er også dyre og problematiske! Se hvordan et av høstens store norske platehåp, Ugress, og franske Supermen Lovers jobber for å få sin samplede musikk ut på plate.

Kritikerroste Ugress er i disse dager ute med sitt debutalbum "Resound", en utgivelse som det lenge så ut til å ikke bli noe av. En rekke plateselskap ble nysgjerrige på dette enmannsprosjektet fra Bergen, etter Bylarm og Loungemeister-hit på P3 tidligere i år. Men de ble likevel skremt fra å signere en platekontrakt med Ugress da de så hvor mye av musikken som besto av uklarerte samplinger. Heldigvis lot ikke det nystartede plateselskapet Port Azur, som er eid av distribusjonsselskapet Tuba, seg skremme like lett! ”Lydverket” var med da Ugress omsider fikk platekontrakt.

Utsatt
En annen mann som har slitt med samplingsklareringer, er franske Atlan Guillaume. Under navnet Supermen Lovers hadde han en kanonhit med disco revival-låten ”Starlight” i fjor.
Albumet med låten har vært klart i lang tid, men selve utgivelsen er blitt utsatt flere ganger på grunn av problemer med samplingsklareringer, til tross for at Guillaume ikke bruker samplinger på tradisjonell måte. ”Lydverket” har vært hjemme hos Guillaume i Paris hvor han forteller om sine arbeidsmetoder, og ikke minst om sin fascinasjon for Michael Jacksons ”Billie Jean”.

I kveldens program blir det i tillegg albumvurderinger i Lydrådet, og denne gangen skal Kristin Winsents og Håkon Moslet synse rundt de nye skivene til Gåte, Vidar Vang og Beck.

NRK Ung
Egenprodusert magasinsending
Programledere: Siri Høstmælingen og Rune Nilsson
Prosjektleder: Marius Hoel, 23 04 53 46
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10