Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 2. desember 2013 kl 18.20 Jul i Svingen

Gamle-Marvins skatt


Marvin har fått streng beskjed av Agnetha om å måke gårdsplassen. Men først vil han fortelle Linus, Børre, Atif og Akaya en historie om hans gamle bestefar.

I Svingen ligger snøen i tykke lag, og Agnetha er bekymret for at hun ikke får kjørt ut bilen. Marvin lover å måke, men har veldig liten lyst til å ta fatt på oppgaven. I stedet forteller han Linus og vennene en historie om Gamle-Marvin; Linus’ oldefar. I følge Marvin skal oldefaren ha vært svært rik og gravd ned en skatt på gården før han døde.

Dermed setter vennegjengen i gang en storstilt jakt på den forsvunne skatten. I en gammel kiste finner de en lapp som leder dem videre til nye steder, og til slutt ser det ut som om skatten er gravd ned på gårdsplassen. Men plassen er full av snø, og ungene har ikke annet valg enn å måke for å lete videre. Og i bakgrunnen står Marvin og humrer godt for seg selv…

Om serien:
Gjennom hele desember følger vi barn og voksne i Svingen på eventyr og mange opplevelser. Hver episode er enkeltstående, og historiene blir fortalt med en stor dose humor, varme, underfundighet og nærhet.

Hele 213 opptaksdager og halvannet år med etterarbeid gjør "Jul i svingen" til en av NRKs største dramaserier.

Manus er skrevet av Kjetil Indregard og regi er ved Atle Knudsen.

"Jul i Svingen" ble første gang sendt på NRK i 2006.

Disse barna møter vi i Jul i Svingen:
Linus: Bor sammen med pappa Marvin, mamma Agnetha og lillesøster Klara. Linus er en snill, omtenksom og god gutt som ofte kan synes at pappa Marvin er i barnsligste laget. Linus tar vare på vennene sine og er et naturlig midtpunkt i så måte. Linus blir spilt av Jakob Borgen.

Klara: Linus lillesøster med tilnavnet Klegg fordi hun så gjerne vil være med på alt det de store barna finner på. Klara har en svært livlig fantasi og finner på veldig mye rart. Kanskje litt for mye noen ganger? Klara blir spilt av Mia Daniels.

Nure: Bor sammen med mamma Grete. Nure er en snill, men engstelig gutt, mye takket være morens iboende redsel for at noe vondt og farlig skal skje med sønnen. Likevel, og kanskje derfor, er det Nure som gjerne står for de sterkeste opplevelsene i Svingen. Nure blir spilt av Sebastian Warholm.

Åsa: Bor sammen med pappa Biggen som driver bensinstasjonen i Svingen. Åsa er en tøff og modig jente som ikke er redd for noen ting. Hun forsvarer gjerne vennene sine om de blir urettferdig behandlet. Åsa blir spilt av Ina Svenningdal.

Akaya: Bor sammen med mamma Kartini, pappa Tor og storesøster Astraya. Akaya er filosofen blant vennene, har alltid et visdomsord på lager. Hun er opptatt av rettferdighet, naturen og at alle skal være snille mot hverandre. Akaya blir spilt av Yvonne Johnsrud.

Børre: Bor sammen med mamma Lucy som jobber mye og er fryktelig travel. Børre er mye overlatt til seg selv og derfor glad for å være med de andre i gjengen. Børre kan være en bølle, men innerst inne har han bare lyst til å være venner med Linus og de andre. Børre blir spilt av Adrian Falch Karlsen.

Atif: Bor sammen med mamma Saima og pappa Omar og to eldre brødre. Atif er nylig kommet til Svingen, men har raskt funnet seg til rette blant Linus og vennene hans. Siden Atifs familie er fra Pakistan feirer de ikke jul som vi gjør i Norge, og det kan tidvis by på utfordringer for både ham og familien. Atif blir spilt av Hassan Ali Iqbal.

Victoria (fra episode 3): Kommer til Svingen fra Sletta med mamma Vera, pappa Arne Olav og lillebror Morten. Victorias første år på det større stedet Sletta har gjort henne både verdensvant og veslevoksen. Hun er opptatt av klær, er ganske jålete og synes barna i Svingen virker helt håpløse. Victoria blir spilt av Erika Krohn.

Morten (fra episode 3): Lillebror til Victoria med tilnavnet Mygg fordi han er så liten og innpåsliten. I hvert fall ifølge storesøsteren. Morten og Klara Klegg finner derimot fort tonen og blir på rekordtid bestevenner. Morten blir spilt av Henrik Jacob Schatvet.

Sendt tidligere.

Egenprodusert dramaserie fra Barn og ungdom (2006)
Manus: Kjetil Indregard
Regi: Atle Knudsen
Musikk ved: Odd Nordstoga og John Vinge
Prosjektleder: Hege Waagbø
Med: Jakob Borgen (Linus), Sebastian Warholm (Nure), Yvonne Johnsrud (Akaya), Ina Svenningdal (Åsa), Hassan Ali Iqbal (Atif), Erika Krohn (Victoria), Adrian Falch Karlsen (Børre), Mia Daniels (Klara Klegg) og Henrik Jacob Schatvet (Morten Mygg).

De voksne skuespillerne som er med: Anders Mordal (Marvin), Benedikte Lindbeck (Agnetha), Fritjov Såheim (Biggen), Bente Børsum (Fru Wold), Bibi Razia (Saima), Raija Iftikhar Ahmed (Omar), Turid Gunnes (Grete Bergum), Ulla Broch (Lucy), Fredrik Hannestad (Tor), Ayu Dewi Aarvak (Kartini), Siv Klynderud (Vera), Mats Mogeland (Arne Olav).

Presseansvarlig: Hilde Ljøen, 95 70 11 47/ 23 04 72 36
TV-seere bes kontakte: Publikumsservice, 23 04 70 00