Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 25. november 2008 kl 21.25 Walkabout: India, i maharajaenes rike

Nils & Ronny i maharajaenes rike

Nils og Ronny sammen med prins Praduman av Chandalao utenfor sistnevntes ørkenfort i Rajastahn. (Foto: Nils & Ronny)
Nils og Ronny sammen med prins Praduman av Chandalao utenfor sistnevntes ørkenfort i Rajastahn. (Foto: Nils & Ronny)
Stikk i strid med alle gode råd drar Nils og Ronny til India midt under den verste hetebølgen. Med temperaturer over 50 grader blir det en varm, men spennende reise.

Slå opp i hvilken som helst reisehåndbok for India, og du finner snart ut at bøkene har to ting felles: Det ene er at du for all del må unngå den ekstremt varme indiske sommeren. Det andre handler om trafikken. Her blir det kategorisk slått fast at utlendinger ikke under noen omstendighet må finne på å sette seg selv bak rattet på en bil i India, som utvilsomt har de farligste og mest kaotiske veiene i verden…

Følgelig leier Nils og Ronny en jeep, og med stifinner ombord drar de på jakt etter den indiske prinsen Praduman. Etter en opprivende ferd på veiene, blir de mottatt på ørkenfortet som Praduman har reddet fra forfallet med de beskjedne midler han har hatt til rådighet.

I landsbyen rundt fortet møter Nils & Ronny et lite samfunn av hardbarkede rajastahnere som lever tilsynelatende upåvirket av det 21. århundre. Her overlever de i 50 graders varme, i et klima hvor det er så tørt at du finner sjuåringer som aldri har sett regn eller naturlig overflatevann.

Praduman gir i tillegg gutta en innføring i landsbylivets mer skjulte sider, hvor det forbudte kastesystemet er høyst levende og fattigdommen kan føre til bortgifte av barn helt ned i spedbarnsalder.

Men varmen begynner etter hvert å ta på en utvokst hønefossing. Følgelig er det med blandede følelser Nils takker ja til å bli med Ronny og prinsen på overnattingstur under åpen himmel ute i den brennhete, nådeløse Thar-ørkenen, et av jordens mest ugjestmilde steder.

Om serien
Walkabout er et annerledes reiseprogram, litt utenfor allfarvei, der Nils og Ronny møter uvanlige mennesker på ukjente steder. I løpet av åtte episoder reiser de både til Irland, Jerusalem og India. Nils og Ronny kaller programserien "en roadmovie fra resten av verden", og garanterer en underholdningsdokumentar med ikke helt dagligdagse opplevelser.

Programmet er sendt tidligere.

Reiseprogram. Produsert av Nils & Ronny AS i samarbeid med NRK (2005)
Med: Nils Henrik Wærstad og Ronny Kristoffersen
Pressekontakt: presse@nrk.no
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Les mer: