Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 24. desember 2000 kl 20.00 De spilte Jesus

De spilte Jesus (ttv)


NRK2 julaften 24. desember kl 20.00
De spilte Jesus

Tolkninger av Jesusskikkelsen

De har alle spilt Jesus på film, de kjente skuespillerne vi møter i kveldens dokumentar på NRK2. Vi treffer blant andre Max von Sydow, som spilte i \"The Greatest Story Ever Told\", William Dafoe fra \"The Last Temptation of Jesus Christ\" og Denis Arcand som regisserte den omdiskuterte, kanadiske filmen \"Jesus of Montreal\",

I programmet forteller skuespillere og regissører om sine tolkninger av Jesusskikkelsen på film. Vi får også se en del klipp fra de tre filmene.

Max von Sydow ble utpekt til å spille Jesus i en av Hollywoods dyreste oppsetninger. Journalisten Hans-Joachim Schilde møtte ham i Berlin, hvor han åpenhjertig forteller om rollen og hvilken innflytelse møtet med Jesus hadde på ham.

Forargelse
I New York møter vi Willem Dafoe - en av USAs dyktigste skuespillere. Han ble utpekt av mesterregissøren Martin Scorsese til å spille Jesus. Filmen ble heftig diskutert over hele verden og førte delvis til store opptøyer. Den greske manusforfatteren Kantzanzakis fremstiller en Jesus som vekker forargelse.

Willem Dafoe, som begynte som gateskuespiller, snakker åpent om Jesus og Det nye testamente.

Kontroversiell er også den kanadiske storfilmen \"Jesus of Montreal\", som har etterlatt seg dype spor og mange diskusjoner. I Canada møter vi Denis Arcand, mannen som regisserte filmen og fikk sterk kritikk fra Vatikanet.

NRK2 søndag kl 20.00

Norsk/tysk dokumentar
Regi: Jochen Schilde
Pressekontakter: Gunilla Gaarder, tlf. 23049364, gunilla.gaarder@nrk.no og Siri G. Meyer, tlf. 23048123, siri.gronning.meyer@nrk.no

Bilde
I kveldens dokumentar møter vi blant andre Max von Sydow, som spilte Jesus i \"The Greatest Story Ever Told\". (Foto: Scanpix).