Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 24. desember 2006 kl 21.55 Frelsesarmeens julekonsert 2006

Konsert til ettertanke

Frelsesarmeens julekonsert: Trond-Viggo Torgersen er årets konferansier. (Foto: Carina Eide Øyan)
Frelsesarmeens julekonsert: Trond-Viggo Torgersen er årets konferansier. (Foto: Carina Eide Øyan)
Det er tid for Frelsesarmeens tradisjonsrike julekonsert i Oslo Konserthus. Trond-Viggo Torgersen er programleder, og han har invitert en rekke personer knyttet til Frelsesarmeens arbeid og virke. NRK sender konserten både i sin helhet på NRK2 i kveld.

Det er garantert julestemning når Frelsesarmeens husorkester og vokalensemble holder sin årlige konsert i Oslo Konserthus. Blant artistene som står på scenen, er også Christian Ingebrigtsen, Queendom, Lars Martin Myhre, Maj Britt Andersen, Tine Thing Helset og Kristin Asbjørnsen.

Christian Ingebrigtsen er i år Frelsearmeens artist på juleplaten "Paint Christmas White". På konserten i kveld fremfører han flere låter fra platen, alene og i duett med Åse Bergstrøm.

Queendom består av flere norsk-afrikanske kvinner som synger soul, jazz og pop. Gruppen har høstet gode kritikker for sin forestilling "Integrert som faen" og lager underholdning som inneholder humor, satire, dikt, sketsjer og sang - alt med alvorlige undertoner.

Lars Martin Myhre, Maj Britt Andersen og Kristin Asbjørnsen er også blant dem som bidrar med stemningsfulle sanger, mens Tine Thing Helset på trompet gjør et solid inntrykk.

Årets konferansier, Trond-Viggo Torgersen, er engasjert i Frelsesarmeens arbeid og har det siste året besøkt en rekke steder i Norge som er tilknyttet organisasjonen. I kveld møter vi både dem som jobber i og de som benytter seg av Frelsesarmeens arbeid. Flere har nemlig historier som har gjort sterkt inntrykk på Torgersen.

Julekonsertenes initiativtaker, major Asta Abrahamsen, er også gjest sammen med Wenche Foss.

Konserten ble vist i et redigert opptak på NRK1 9. desember.

Egenproduksjon fra NRK Underholdning (2006)
Prosjektleder: Kerstin Asplund, tlf 23 04 95 66/90 85 59 95, Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf. 23 04 99 18/988 588 80
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no