Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 20. juni 2005 kl 20.25 Lysets søster

Et lykkelig liv i kloster

Francis kom fra England til Larvik for å starte et kloster. (Foto: Per Foss, NRK)
Francis kom fra England til Larvik for å starte et kloster. (Foto: Per Foss, NRK)
Hvorfor velger en moderne kvinne vekk ekteskap, barn, karriere og personlige eiendeler for å leve i fattigdom og bønn i et kloster? For ti år siden kom Klara-søstrene fra England til Larvik for å bringe Clara av Assisis tanker til Norge. Journalist Christina Støp har fått et sjeldent innblikk i det særegne kvinnefellesskapet i klosteret.

Det er ti år siden tre middelaldrende damer kom barbeint i sandaler med 20.000,- kroner i startkapital til Larvik. De skulle starte kloster i en norsk småby der "Vatikanet" var navnet på en strippeklubb i havna.

Valgte vekk karrieren og kjærligheten
Roberta, eller Bobby som hun ble kalt, hadde en spennende karriere som familieterapeut, sitt eget nydelige hus, mange venner og hobbyer som dans og teater. Og hun var nær ved å gifte seg med en mann hun elsket. Hva gjorde at hun valgte vekk et spennende liv mange kvinner ville misunne henne, og til og med kjærligheten?

Et rikere liv
I dag heter hun søster Francis, og lever som kontemplativ nonne i et lite kloster i Larvik. Hun mener at hun tvert i mot har fått mer lidenskap, kjærlighet og spenning i livet sitt. Har nonnene flyktet fra hverdagsgnaget med et stressende arbeidsliv og krangling med menn og unger? spør Christina Støp i kveldens Faktor-dokumentar. Eller har de kanskje funnet det gode liv uten stress og mas, et liv som andre kvinner kanskje ville misunne dem når hverdagene er som travlest?

I kveldens Faktor blir vi spesielt godt kjent med Francis – men også med Bobby.

Egenprodusert dokumentarprogram fra NRK Østafjells (2005)
Programskaper: Christina Støp
Prosjektleder: Oddbjørn Rosnes
Redaktør: Oddbjørn Rosnes
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
Vises også i Nett-TV