Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 21. desember 2002 kl 08.00 Julemorgen

Barnas julepresang

Elisabeth Lindland og Nissa Nyberget er programledere for femte året på rad i
Elisabeth Lindland og Nissa Nyberget er programledere for femte året på rad i "Julemorgen". (NRK-foto: Ole Kaland)
De fire siste årene har Elisabeth Lindland og Nissa Nyberget trofast gitt de minste seerne en hyggelig morgenstund julen gjennom. I år dukker de opp igjen som verter, med 14 sendinger fra klokken 08.00 til 10.30 hver morgen og med et varmt, mangfoldig og musikalsk program.

- ”Julemorgen” er NRKs julepresang til alle barn, og jeg tror vi skal klare å gi dem en knakende god start på dagen, sier prosjektleder Barbro Semmingsen. - Vi fortsetter slik vi har gjort i tidligere år; med et program som begynner for de minste, og som etter hvert retter seg mot litt større barn utover i sendingen.

Ny konkurranse
Elisabeth har med seg Loppa i kosekroken sin, og hun vil lese litt hver dag fra forskjellige bøker. Og som vi er vant med når Elisabeth og Nissa står for programledelsen, handler det mye om sang, musikk og moro. Også i år blir det sangtekstkonkurranse.

- Årets konkurranse har reiser og opplevelser som tema. Vi ber om tekster som beskriver reiser i fantasien og drømmene, eller fra virkeligheten, enten det dreier seg om palmer og kameler eller en tur på hytta, sier Semmingsen.

Det jobbes iherdig med gjestelisten, og her blir det overraskelser. Både kjendiser og andre gjester fra fjern og nær kommer på besøk. Som vanlig får Elisabeth og Nissa hjelp av barn som skal være fast med i studio som medprogramledere. De tre utvalgte er nye av året.

Spennende serier
Tegneseriefilmen om Pippi er noe av det som skal vises. Det blir også gjensyn med Ponnien på Haugen. Og dyrlege Due er bare god og snill; han er glad i dyr og kommer hver gang noen trenger ham.

Ender uten tenner og ikke helt normale andevenner får vi også møte. Med disse endene skjer det veldig mye rart som egentlig er ganske unormalt.

Oliver Twist og luringen
Fra og med 22. desember sendes serien ”Oliver Twist og luringen” som er årets hovedserie i ”Julemorgen”. Året er 1832. Handlingen begynner når Oliver Twist endelig er gjenforent med sin rike familie i London. Kort tid etter beslutter bestefaren at Oliver skal sendes til hans herregård i Australia for å få en god utdannelse.

Sammen med Hannah, en ung jente som også flytter dit, tar han båten til Sydney. Reisen og oppholdet i Australia byr på spennende eventyr når Olivers venn fra gamle dager dukker opp. Han er så oppfinnsom og smart at han blir kalt luringen, the Artful Dodger.

NRK Barn og Ungdom
Programledere: Elisabeth Lindland og Nissa Nyberget.
Prosjektleder: Barbro Semmingsen
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10