Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 13. september 2006 kl 19.55 Røst

Årets sesong avgjøres

Sammen med og broren  driver Tore Ivar Johansen Røst Sjømat. (Foto: Halvard Jakobsen)
Sammen med og broren driver Tore Ivar Johansen Røst Sjømat. (Foto: Halvard Jakobsen)
Våren er kommet, og med den et svar på hvordan årets fangst med tørrfisk kommer til å bli.

Tore er sjef på familiebedriften Røst Sjømat, et av de yngste fiskebrukene på øya. I flere måneder har de hatt 750 tonn med tørrfisk hengende, og nå er det tid for den første smaksprøven. Det vil gi ham en pekepinn på kvaliteten på sesongens fangst, selv om mye fremdeles avgjøres av hvordan været blir.

Ny radio
Røst har egen radiokanal, og niendeklassingen Mats har fått med seg noen venner i en nystartet ungdomsredaksjon. Nå er det ikke lenge til premiere, og det haster med å få på plass en sendeplan.

Fuglefjell
Fuglefjellet Hernyken er Lofotens ytterste utpost. Her lever blant annet den utrydningstruede lundefuglen. Fugleforskeren Tycho og assistenten Thomas venter spent på de første målingene, som vil avgjøre om årets sesong med unger kommer til å overleve.

Om serien
Ytterst i Lofoten ligger øygruppen Røst. Her lever snaut 700 mennesker og et ukjent antall sjøfugler. Røst står for 30 prosent av verdens tørrfiskeksport, og øygruppen har nesten ikke arbeidsledige, kan skilte med full barnehagedekning og har fylkets yngste befolkning. Hvordan er livet på Røst?

Tålelig bra, ser det ut til. I løpet av åtte episoder følger vi noen av øyas innbyggere i deres dagligliv. Foruten en fantastisk natur, blant annet med verdens største dypvannskorallrev og enorme fuglekolonier på flere millioner, har Røst et livskraftig og velfungerende lokalsamfunn. Andelen millionærer er høy, og øya er ikke truet av fraflytting.

Egenprodusert dokumentarserie fra NRK Troms (2005)
Redaktør: Halvard Jakobsen
Regi: Halvard Jakobsen, Kåre Johannes Inderberg
Prosjektleder: Elin Østraat
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, tlf: 23 04 77 51 / 92 01 55 79
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no