Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 7. juni 2011 kl 19.45 Grønn glede

Ny fronthage for Oslo-bygård


I denne utgaven av "Grønn glede" skal det gå fort. På bare noen timer blir den gamle fronthagen til en bygård i Oslo jevnet med jorden, og en ny skal på plass.

– Dette var en veldig sliten plass, sier programleder Mette Stensholt Schau. Berberis, ugress, en humpete plen, nesten døde roser – ja, det var i grunnen ikke noe som egnet seg til gjenbruk. Så da var det bare å tilkalle store styrker, med en gravemaskin i spissen.

Ingen brukte den gamle fronthagen til noe. Den var ikke spesielt innbydende. – Det er jo husets ansikts utad og dessuten der de har kveldssola. Inn kom det ferdighekk, ferdigplen, ferdigkanter og busker og blomster. Både de som bor her og leverandører stod på, og det ble helt fantastisk! Men dette koster mye penger, sier Mette.

Den ferdige hekken har blitt stellet og klippet i flere år før den blir gravd opp og solgt. Men hvis man er utålmodig, så er dette en veldig effektiv måte å gå fra ingenting til ferdig hage på to dager. – Den nye hagen ble elegant og litt engelsk. Nå kan man nyte avisen og fred og ro etter middag. Til og med naboene har fått noe vakkert å se på i den lille bygaten.

Om serien
I år kan "Grønn glede" feire 10 år på tv. Sommeren skal dermed brukes til besøk hos noen av alle de tusener som gjennom årene har sendt brev, ringt og stoppet programlederen på gaten i håp om å få hjelp til hagen.

Egenproduksjon 2011
Programleder Mette Stensholt Schau
Pressekontakt: Karoline Berg, tlf. 23 04 20 33/901 08 954
TV-seere bes kontakte: Publikumsservice, tlf 815 65 900LENKER
  • Hjemmeside