Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 onsdag 16. juli 2008 kl 21.30 Film: Batman

Den svarte ridderen

Batman og hans alter ego Bruce Wayne spilles av Michael Keaton.
Batman og hans alter ego Bruce Wayne spilles av Michael Keaton.
Regissøren Tim Burtons film om tegneseriefiguren Batman kombinerer action, humor og romantikk. Filmen som i hovedtrekk følger originalhistorien, er blitt en av tidenes største kassasuksesser. Batman og hans alter ego Bruce Wayne spilles av Michael Keaton. Men det er Jack Nicholson i skurkerollen som Joker som har fått best kritikker.

Som vi vet er Batman i virkeligheten millionæren og filantropen Bruce Wayne (Michael Keaton). Ni år gammel opplevde han at foreldrene ble brutalt myrdet rett foran øynene hans. Dette gjorde at han bestemte seg for å vie sitt liv til å bekjempe kriminalitet. Og formuen han arver etter sine foreldre, gjør ham i stand til å utvikle de mest dramatiske og oppfinnsomme metoder. Den eneste som kjenner til Batmans hemmelighet, er hans trofaste butler Alfred (Michael Gough).

Skurken
Skurken framfor noen i "Batman" er Jokeren. I sitt tidligere liv var han gangsteren Jack Napier som ble grusomt vansiret etter å ha fått en beholder med syre over seg. Jokerens plan er å tilintetgjøre Batman og ta kontrollen over Gotham City, en skitten, forfallen by med høy kriminalitet. Men Batmans stadige innblanding ødelegger alle hans planer.

I mellomtiden innleder journalisten Vicky Vale (Kim Basinger) et forhold til millionæren Bruce Wayne. Men når solen går ned og byens kriminelle kommer fram, forvandler Bruce Wayne seg til... Batman.

Filmen er vist tidligere.

Amerikansk spillefilm fra 1989
Originaltittel: Batman
Regi: Tim Burton
I rollene: Michael Keaton, Jack Nicholson og Kim Basinger
Pressekontakt: Hans T. Wiig, tlf 23 04 78 53
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no