Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 23. juni 2001 kl 21.15 Kar for sin kilt

Turbulent London-ekspedisjon

Justine (Anna Wilson-Jones) venter utålmodig på at kjæresten Archie skal komme til London. (Foto: Ken Mellin, BBC)
Justine (Anna Wilson-Jones) venter utålmodig på at kjæresten Archie skal komme til London. (Foto: Ken Mellin, BBC)
Archie og kjæresten Justine planlegger en skotsk temakveld på restauranten som de eier sammen i London. Men først må Archie komme seg dit fra Glenbogle, og det er lettere sagt enn gjort.

Underveis strander nemlig helikopteret, og Archie må gjøre vendereis. Tålmodigheten til hans allerede hardt prøvede kjæreste begynner nå å bli alvorlig tynnslitt. Det gjør ikke saken noe bedre at den forføreriske Lexie også er med på turen.

Hjemme på det skotske høylandet har Katrina kastet seg inn i politikken. Hun stiller som outsiderkandidat i det lokale valget, og mannen hun utfordrer er ingen ringere enn Glenbogles nabo og erkerival, godsherren Kilwillie.

Om serien
”Kar for sin kilt” er en underholdende dramaserie med handling fra det skotske høylandet. Serien var BBCs største dramasuksess i fjor og har alt man venter seg av en britisk kvalitetsserie – uimotståelig person- og miljøskildring, storslagne omgivelser og en overflod av humor og sjarm.

Archie MacDonald (Alastair Mackenzie) er 28 år og i ferd med å åpne en trendy restaurant i London sammen med kjæresten Justine (Anna Wilson-Jones) når han får beskjed om at faren Hector (Richard Briers) er alvorlig syk. Dermed reiser han hals over hode hjem til Skottland. Men det viser seg at han har gått i en felle: Faren er slett ikke syk, men kranglevoren og sta som aldri før. Nå har han og hustruen Molly (Susan Hampshire) besluttet at det er på tide at sønnen overtar familiegodset.

Med ett har den uforberedte Archie arvet Glenbogle, en av de aller største godseiendommene på det skotske høylandet. Han skal bestyre et gedigent og forfallent slott, 200 undersåtter og over 16.000 mål med land – og hamle opp med sine eksentriske foreldre.

I hjembygda gjenoppfrisker han bekjentskapet med sin gamle klassevenninne, den fargerike lærerinnen Katrina (Lorraine Pilkington). Glenbogles respektløse hushjelp og bygdas femme fatale, Lexie (Dawn Steele), blander seg også inn i begivenhetene sammen med sin trofaste beiler, godsets altmuligmann Duncan (Hamish Clark).

Det er laget en oppfølgerserie på åtte episoder som nylig er sendt på BBC og som også vil bli vist på NRK. For tiden er BBC i gang med innspillingen av den tredje serien.

Britisk dramaserie
Originaltittel: Monarch of the Glen
Basert på bøker av Compton Mackenzie
Produksjon: Ecosse Films/BBC Scotland
Regi: Edward Bennett
I rollene bl.a. Alastair Mackenzie, Richard Briers, Susan Hampshire, Lorraine Pilkington, Dawn Steele, Hamish Clark og Anna Wilson-Jones
http://www.bbc.co.uk/scotland/monarch/
http://newtonmore.com/monarch/
Pressekontakt:Helene Amlie, 23 04 77 51

Bilde
Justine (Anna Wilson-Jones) venter utålmodig på at kjæresten Archie skal komme til London. (Foto: Ken Mellin, BBC)