Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 19. august 2004 kl 21.20 Niern: Deadline

Det hektiske avislivet


Vi følger Henry Hackett gjennom et døgn på jobb i tabloidavisen "Sun" i New York. For tiden arbeider han med å dekke en drapssak med rasistisk tilsnitt, og deadline nærmer seg. På det private plan skal Henry snart bli far, og hans kone liker dårlig at han prioriterer jobben fremfor henne.

Henry Hackett (Michael Keaton)elsker det travle livet som redaktør i "Sun", en sensasjonsavis som kontinuerlig beveger seg på randen av konkurs.

Avisens redaksjon består av blant andre sjefredaktør Bernie White (Robert Duvall) som lider av uhelbredelig kreft, og Alicia Clark (Glenn Close), administrerende direktør og svært upopulær blant de ansatte. Hun var tidligere feature-skribent, og lykkelig med det. Etter at hun ble direktør og fikk ansvaret for avisens stramme økonomi, er hun blitt uspiselig i manges øyne - inkludert Henrys.

Adrenalinkick
Korte deadlines, krangel med sjefene og intense redaksjonsmøter gir Henry et adrenalinkick han ikke ville ha vært foruten. Akkurat nå får han stimulans gjennom drapssaken han dekker, der to hvite menn er skutt og drept i en bil midt på gaten. To unge svarte gutter som befant seg i nærheten da drapet ble begått, er arrestert, men politiet har mistanke om at de er uskyldige.

I den påfølgende rettssaken blir guttene likevel dømt av folkejuryen, og Henry og staben hans starter et intenst arbeid for å finne sannheten. De undersøker alle sider av saken, og avdekker følsomme ting som kan renvaske guttene - bare de rekker å få det i boks før avisen går i trykken...

Snart far
Samtidig har Henrys kone Marty (Marisa Tomei) sin egen deadline: Hun er 8,5 måneder på vei med den førstefødte. Marty har permisjon fra jobben, og har foreløpig bestemt seg for å satse på det som betyr noe her i livet, nemlig familien. Men hva er vitsen med en familie når partneren aldri er hjemme? spør hun seg og ønsker sin mann inn i en ni-til-fire-jobb.

Ikke lett for Henry som faktisk har et stående tilbud fra en mer seriøs avis hvor forholdene synes roligere - og traustere.

amerikansk spillefilm fra 1994
Originaltittel: The Paper
Regi: Ron Howard
I rollene: Michael Keaton, Robert Duvall, Michael
Keaton, Marisa Tomei
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53