Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 7. juli 2009 kl 00.40 Battlestar Galactica

Cylon-virus

Maskinsjef Tyrol (Aaron Douglas) er plaget av cylonen Sharon og er inne i en dyp depresjon. (Foto: Universal)
Maskinsjef Tyrol (Aaron Douglas) er plaget av cylonen Sharon og er inne i en dyp depresjon. (Foto: Universal)
Kommandør Adama prøver å holde moralen oppe på rom-konvoien etter måneder på flukt. Der er med ingenting annet enn ulykker å se tilbake på og forverrede forhold om bord.

Galacticas maskinsjef møter lojalitet og hengivenhet hos alle om bord, men selv er han plaget av dårlig samvittighet pga. sitt tidligere forhold til cylonen Sharon. Nå øver han bot og bedring gjennom å bygge et helt nytt angrepsfartøy av de resterende delene av alle dem som er blitt skrotet den siste tiden.

Computer-virus
Et virus trenger inn i Galacticas computer-systemer. Det skaper ubalanse i kraftforsyningen, det stopper og starter motorene og det forårsaker en akutt krise oksygentilførselen.

Sharon forstår hva som er på gang der hun sitter innesperret i skipsfengslet. Hun er selv allerede delaktig i det som skal komme, og viruset er bare et forspill til det som skal komme fra cylonene.

Mer om serien
Den amerikanske science fiction-serien "Battlestar Galactica" tar oss med til en fjern galakse der menneskeheten står i fare for å bli utryddet. Truslene kommer fra de avanserte robotene, cylonene, som menneskene selv har skapt. "Battlestar Galactica" er basert på tv-serien fra 1978. Serien NRK nå viser ble laget i 2005 og har en ny og moderne stil som utnytter til fulle dagens data- og digitalteknikk. Den er sendt på Sci Fi Channel i USA og var en knallsuksess for kanalen.

Amerikansk science fiction-serie 20 deler (2005)
Originaltittel: Battlestar Galactica, serie 2
Kveldens episode: Flight of the Phoenix
Produsent: NBC Universal Studios
I rollene: Katee Sackhoff (Kara Thrace), Mary McDonnell (Laura Roslin), Edward James Olmos (William Adama), Grace Park (Sharon Valerii), Tricia Helfer (Number Six), Jamie Bamber (Lee Adama), Aaron Douglas (Galen Tyrol) og James Callis (Gaius Baltar)
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.noLENKER
  • Les mer