Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 21. oktober 2005 kl 22.10 Detektimen: Dalziel og Pascoe

Gufs fra fortiden

Andrew Dalziel (Warren Clarke) og Colin Buchanan (Peter Pascoe) utfører hver sin historiske gransking. Funnene er ubehagelige. (Foto: Stephen Morley/BBC Worldwide)
Andrew Dalziel (Warren Clarke) og Colin Buchanan (Peter Pascoe) utfører hver sin historiske gransking. Funnene er ubehagelige. (Foto: Stephen Morley/BBC Worldwide)
Dalziel og betjent Wield etterforsker et raid på en farmasøytisk fabrikk, mens Pascoe undersøker familiehistorien etter at grandtanten Ada gikk bort. Begge oppdager grums i fortiden.

Wanwood Pharmaceuticals er et suksessfullt selskap i ferd med å hale i land en større avtale med amerikanske partnere. Wanwood har et godt omdømme, og det er derfor overraskende når lokalene deres blir raidet. Mistanken går i retning av dyreverngrupper, og Dalziel og betjent Wield settes på saken. Etter hvert som etterforskningen skrider frem, oppdager Dalziel at Wanwood nok har mer å skjule enn de fleste er klar over.

Slektsforskning
Grandtanten til Pascoe, Ada, er nettopp begravet. Pascoe rydder i hennes papirer, og han oppdager materiale som antyder at bestefaren, som var soldat i 1. verdenskrig, slettes ikke var den krigshelten man lenge har trodd. Det kan se ut som han deserte, men det er en påstand Pascoe har vansker med å godta. Han innleder sine egne undersøkelser.

Om serien
Sjefsetterforsker Andrew Dalziel og førstebetjent Peter Pascoe jobber på en politistasjon i Yorkshire. De to politimennene er svært forskjellige, og mange vil nok se dem som et pussig par. Men forbrytere har grunn til å være engstelig hvis de to blir satt på saken.

Dalziel har årelang erfaring, er direkte og likefram og kjenner alle mulige snarveier og triks som kan lette etterforskningen. Han lever usunt og har et spesielt nært forhold til alkohol. Pascoe er universitetsutdannet, liker å gjøre ting etter boka og har store ambisjoner. Han har et forhold til Ellie.

Tv-serien er basert på den engelske kriminalforfatteren Reginald Hill sine bøker.

Innkjøpt kriminalserie fra BBC Worldwide (1996)
Originaltittel: Dalziel & Pascoe
Kveldens episode: Bones and Silence
I de viktigste rollene: Warren Clarke (Andrew Dalziel), Colin Buchanan (Peter Pascoe), Susannah Corbett (Ellie Pascoe), Michael Kitchen (Philip Swain), Angus Wright (Greg Waterson), Josette Simon (Eileen Chung).
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 77 51/92 01 55 79