Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 30. mars 2000 kl 22.00 Flekke United

Flekke United (ttv)


NRK1 torsdag 30. mars kl 22.00
Flekke United (5:14)

Opplever snø for første gang

Saye (21) fra Liberia er ikke den eneste av elevene ved UWC i Flekke som aldri har opplevd snø. - It\'s quite interesting, sier han og dynkes av sine medelever. Og hva er morsommere enn å se noen prøve skiene for første gang?

Mens ungdommene på UWC leker som unger i snøen, og Vicky drar på hyttetur med sine danske medelever, rammer katastrofen Fernando (17). Orkanen raser i hjemlandet hans, Nicaragua, og nyhetene på tv rapporterer om flere og flere døde for hver time som går.

Fernando føler seg maktesløs, men så finner han en måte å hjelpe på. Og det skal vise seg at UWC i Flekke kanskje er det beste sted han kan være akkurat nå...

Om serien
Hvert år kommer det 200 elever fra hele verden til den lille bygda Flekke i Sogn og Fjordane for å gå på det toårige internasjonale colleget United World College, UWC. I en dokumentarserie i 14 deler følger vi sju elever gjennom et helt år i et tett og avsondret skolesamfunn. Vi møter Yasemin (16) fra Tyrkia, Fernando (17) fra Nicaragua, Saye (21) fra Liberia, Vicky (17) fra Danmark, Mark (17) fra Kina, Chris (21) fra Zimbabwe og Aili (17) fra Norge.

Skolemiljøet blir som en verden i miniatyr. Det blir en tøff tid der de skal leve opp til skolens høye idealer og harde pensum, og tilpasse seg medelever fra 83 forskjellige nasjoner. Hvordan blir det å dele rom med fire andre som har en helt annen kulturell og politisk bakgrunn enn en selv?

NRK1 torsdag kl 22.00

Billedtekst
Fernando (17) fra Nicaragua får oppleve via fjernsynsskjermen at orkanen raser i hjemlandet. (Foto: Randi Helland)

I kveldens episode av \"Flekke United\" får Saye (21) fra Liberia oppleve snø for første gang.
(Fotos: Randi Helland).

Egenprodusert dokumentarserie i 14 deler
Prosjektleder: Marit Bredesen, tlf. 23045377
Idé og opplegg: Randi Helland
Serieproducer: Cecilie Bugge
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123