Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 9. september 2005 kl 21.55 Detektimen: Dalziel og Pascoe

Seriemorder på ferde

Dalziel & Pascoe jakter på en sitatglad seriemorder. (Foto: Stephen F. Morley/BBC Worldwide)
Dalziel & Pascoe jakter på en sitatglad seriemorder. (Foto: Stephen F. Morley/BBC Worldwide)
En oppringing til lokalavisen og resitering av et Shakespeare-sitat er dårlig nytt. Det betyr at en seriemorder har krevd et nytt offer. Dalziel og Pascoe må løse saken før flere liv går tapt.

En jente blir funnet kvalt på et lokalt marked. Like etter får lokalavisen en oppringing der personen i den andre enden fremfører et Shakespeare-sitat fra Hamlet. Dermed er det klart et seriemorderen "Kveleren" igjen er på ferde.

Politiet er i villrede, og de går til det uortodokse skritt å be en spåmann om råd. Etter hvert rettes mistanken mot en lokal sigøynerleir, der dramalæreren Mark Wildgoose peker seg ut.

Om serien
Sjefsetterforsker Andrew Dalziel og førstebetjent Peter Pascoe jobber på en politistasjon i Yorkshire. De to politimennene er svært forskjellige, og mange vil nok se dem som et pussig par. Men forbrytere har grunn til å være engstelig hvis de to blir satt på saken.

Dalziel har årelang erfaring, er direkte og likefram og kjenner alle mulige snarveier og triks som kan lette etterforskningen. Han lever usunt og har et spesielt nært forhold til alkohol. Pascoe er universitetsutdannet, liker å gjøre ting etter boka og har store ambisjoner. Han har et forhold til Ellie.

Tv-serien er basert på den engelske kriminalforfatteren Reginald Hill sine bøker.

Innkjøpt kriminalserie fra BBC Worldwide (1996)
Originaltittel: Dalziel & Pascoe
Kveldens episode: A Killing Kindness, (episode 3 + 4, serie 2)
I de viktigste rollene: Warren Clarke (Andrew Dalziel), Colin Buchanan (Peter Pascoe), Susannah Corbett (Ellie Pascoe), Richard Hawley (Mark Wildgoose).
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 77 51/92 01 55 79,