Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 9. mars 2010 kl 20.45 Jentene på Toten

Transetreff i Sverige

Natasja/ Normann står midt i prosessen med å komme ut som transperson. (Foto: Christine Heim)
Natasja/ Normann står midt i prosessen med å komme ut som transperson. (Foto: Christine Heim)
Reidun, Kaja, Lise og Natasja reiser med danskebåten på transetreff i Båstad i Sverige. To ganger i året samles transer fra hele Skandinavia for hygge og samhold. De får en trygg ramme å vise seg offentlig i sine kvinneuttrykk, og de blir tatt i mot med åpne armer av lokalsamfunnet.

Natasja/ Normann står midt i prosessen med å komme ut som transperson. Normann er en person som sliter med å ha levd så lenge i hemmelighet, men i Båstad tar han de første skrittene ut i offentligheten som Natasja og blomstrer for hver utfordring han mestrer.

Marianne tar med niesene sine på tur med hundene og får samtidig en mulighet til å snakke med dem om hva de tenker om at onkelen deres har blitt tante.

Vi møter også Jannicke som er en sterk og sta person, men med godt humør og glimt i øyet. Hun lever som kvinne hele tiden, og drømmer om å ta skrittet for å bli kvinne fullt ut. I henne ser vi kontrasten fra å prøve korsett og feminine designerklær til å kjøre motorsykkel.

Om serien
I dokumentarserien "Jentene på Toten" møter vi et knippe mennesker som har én ting felles: De bryter mot samfunnets normer for hvordan man får lov til å være og leve sitt liv. Noen stod fram for lenge siden, andre har nettopp åpnet seg. Det har vært på godt og vondt. Sentralt i serien er Stensveen ressurssenter på Kapp på Toten.


Dokumentarserie i 8 deler
Produsent: Limelight, Kontakt: Mia Mjalaand (mia.mjaaland@limelighttv.no), 41 20 82 29
Pressekontakt: Nathalie Sprus 23044575/90 94 27 08
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice Publikumssevice, tlf: 815 65 900