Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 7. mai 2001 kl 20.00 Landsbylegane

En kamp mot tiden

Andrew Attwood (Gary Mavers) opplever at Ronnie, en av hans beste venner, blir livstruende skadet i en bilulykke.
Andrew Attwood (Gary Mavers) opplever at Ronnie, en av hans beste venner, blir livstruende skadet i en bilulykke.
Dr. Andrew Attwood opplever sitt livs mareritt når bestevennen Ronnie blir livstruende skadet i en fryktelig ulykke under et billøp. I kveldens episode av den populære britiske dramaserien ”Landsbylegane” blir det en nervepirrende kamp med tiden for å redde kameratens liv.

Bilen med Andrew og kameraten Ronnie braser med voldsom fart inn i et annet kjøretøy og fortsetter kast i kast ned en bratt skråning. Andrew, som selv har fått hard medfart, blir hos den hardt skadede vennen inntil hjelpen kommer i form av kirurgen Joanna Graham.

Ronnie sitter fastklemt i den smadrete bilen. Og mens livet hans er i ferd med å ebbe ut, må Joanna ta den tunge beslutningen å amputere det ene benet for å få ham løs fra bilvraket og brakt til sykehus. Det er en avgjørelse som får langt alvorligere konsekvenser enn hun kunne ha drømt om.

Overarbeidet
På legesenteret The Beeches er det ekstra mye å gjøre fordi det ennå ikke har lyktes å finne en erstatning for Erica Matthews, som har reist sin vei. En overarbeidet David Shearer blir derfor ikke særlig blid når han får høre at Andrew er opptatt med et billøp!

Bestemors sorg
David er uvitende om dramaet som utspiller som bare noen kilometer fra legesentret. Han begynner for alvor å føle det harde arbeidspresset og er mest av alt opptatt av å finne en lege som kan erstatte Erica. David er derfor ikke særlig lydhør når Alice North trygler ham om å redde barnebarnet Nicola som har fått blodkreft.

Om serien
I sommer tok vi et foreløpig farvel med den populære britiske dramaserien ”Landsbylegane”.
Nå skal vi tilbake til legepraksisen The Beeches i Cardale hvor de to legene David Shearer (Adrian Lukis) og Andrew Attwood (Gary Mavers) må jobbe ekstra hardt etter at Erica Matthews (Saskia Wickham) dro sin vei. Og de har ennå ikke funnet en erstatning for henne.
I serien møter vi dessuten Davids kone Clare (Fiona Gillies). En gammel kjenning, den frittalende pensjonisten Alice North (Margery Mason), dukker også opp.

”Landsbylegane” gir også et godt innblikk i livet til innbyggerne i småbyen Cardale.
Gripende sykdomshistorier, fengslende profesjonelle dilemmaer og lidenskapelige kjærlighetshistorier har gjort serien til en publikumsvinner.


Britisk dramaserie
Originaltittel: Peak Practice (serie 7, episode 1)
I hovedrollene: Gary Mavers, Adrian Lukis og Haydn Gwynne
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41

Bilde
Andrew Attwood (Gary Mavers) opplever at Ronnie, en av hans beste venner, blir livstruende skadet i en bilulykke.