Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 27. oktober 2001 kl 20.25 Den store klassefesten

Frøyas store sønn mot Thalias datter

Tore Strømøy, Dan Børge Akerø og Mari Maurstad sørger for klassemoro i kveld (NRK-foto: Ole Kaland)
Tore Strømøy, Dan Børge Akerø og Mari Maurstad sørger for klassemoro i kveld (NRK-foto: Ole Kaland)
Tore ”på sporet” Strømøy gjenforenes i kveld med sin klasse fra Sistranda skole på Frøya, avgangsår 1976. Samme år gikk Mari Maurstad ut fra Hartvig Nissen skole i Oslo, og seerne kan glede seg til klassemoro, leker og eksamen med Dan Børge Akerø som vert. Og både Wenche Foss og Åge Aleksandersen er med på klassefesten.

Tore Strømøys program ”Tore på sporet” ble etter hvert en av de største seermagnetene i NRKs fjernsynshistorie. I fjor benket gjennomsnittlig 1 129 000 seere seg foran tv-apparatene for å se Tore Strømøy fortelle dramatiske historier om mennesker som har kommet bort fra hverandre, og som ønsker å gjenforenes med sine kjære. Tore har reist verden rundt for sine medvirkende, og også gått i fengsel for saken. Det skjedde i Chile. Han har også prøvd seg i bokbransjen, men det er nok foran tv-kamera Tore Strømøy trives best. Og i studio hos Dan Børge får han sikkert utfolde seg…

Skuespilleren Mari Maurstad er et oppkomme av energi. Hun inviterte Harald og Sonja hjem til seg, riktignok da de ”bare” var kronprinspar, men de kom og de hygget seg. Dessuten har hun, etter eget utsagn, vært Norges eldste Pippi, og i fjor høst dro hun i gang et one-woman show som begeistret både publikum og kritikere. Showet ”Det glade mariritt” ble karakterisert av pressen som ”scenisk eventyrblanding av pludring og kleinkunst, stev, savn, selvironi og svart kvinnehumor”. Samtidig skrev hun bøker om strikking og julesanger, holdt styr på sine tre barn og avsluttet arbeidet med en ny juleplate sammen med ektemannen Aage Kvalbein. Tidligere i år fikk hun ”Leif Justers revypris”, og for en måned siden skjøt Mari en årskalv på sin aller første elgjakt.

Egenprodusert underholdning
Programleder Dan Børge Akerø
Prosjektleder Kerstin Asplund
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilder
1 Tore Strømøy, Dan Børge Akerø og Mari Maurstad sørger for klassemoro i kveld (NRK-foto: Ole Kaland)
2 Tore Strømøy, Åge Aleksandersen, Dan Børge Aker, Wenche Foss og Mari Maurstad (NRK-foto: Ole Kaland)