Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 15. oktober 2009 kl 21.30 Forbrytelsen 2

Tre lukkede miljø

Brix (Morten Suurballe) konstaterer at to mennesker nå er drept. (Foto: Tine Harden)
Brix (Morten Suurballe) konstaterer at to mennesker nå er drept. (Foto: Tine Harden)
Politiet har nå to lik, begge med militær bakgrunn. Markante spor peker mot en sammenheng, så Sarah Lund og Ulrik Strange må forsøke å komme seg inn i flere lukkede miljøer.

På Christiansborg (Folketinget) må Buch, midt i de kompliserte, politiske forhandlingene, forholde seg til en terrortrussel og en mulig forbindelse til islamister bosatt i Danmark.

I fengselet blir Jens Peter Raben fortsatt holdt i isolat, og det er i den situasjonen han finner ut at en god venn er funnet drept.

Om serien
Den populære, danske krimserien "Forbrytelsen", som sist holdt seerne spent på pinebenken i 20 uker, er nå i gang med ti nye episoder.

I en tid preget av terror blir en kvinnelig advokat funnet mishandlet og drept under svært spesielle omstendigheter. Jakten på gjerningsmannen blir omdreiningspunktet for en heseblesende triller som involverer Politigården, Christiansborg (det danske folketinget) og Forsvaret.

Tre vidt forskjellige personer får plutselig avgjørende innflytelse på hverandres liv. Den ene er den tidligere assisterende kriminalsjef Sara Lund, den andre, den nyutnevnte justisministeren, Thomas Buch, og den tredje er en fengslet soldat og familiefar, Jens Peder Raben.


Dansk kriminalserie i 10 deler. 2009.
Danmarks Radio (DR)
Manus: Torleif Hoppe, Michael W. Horsten og Søren Sveistrup
Regi: Kristoffer Nyholm
Med: Sofie Gråbøl, Nicolas Bro, Ken Vedsegaard, Mikael Birkkjær, Morten Suurballe, Preben Kristensen, Charlotte Guldberg, Stine Prætorius, Flemming Enevold m.fl.
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900