Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 25. august 2009 kl 21.25 Life on Mars

Fremtidens mann

Gene Hunt (Philip Glenister) vil overbevise om at hans divisjon er den beste. (Foto: BBC)
Gene Hunt (Philip Glenister) vil overbevise om at hans divisjon er den beste. (Foto: BBC)
Politiet er i villrede etter en flom av væpnede ran uten noen klare spor. A-divisjonen drar derfor til fengselet for å hente ut en notorisk safe-forbryter, Dickie Fingers som de tror kan hjelpe dem.

På veien ut av fengselet blir de overfalt av en farlig gjeng som ikke viker tilbake for å få tak i Fingers.

Godt tips
Etterforskningen ledes av politioverbetjent Harry Wolf som er mentor for avdelingsleder Gene Hunt. Hunt på sin side er mer enn noensinne ivrig etter å vise hvor bra og effektivt teamet hans er.

De går direkte til den hovedmistenkte, Arnold Malone, som tipser dem om hvor det neste ranet skal skje.

Mentormøte
Det er flere som mister munn og mæle da CID-enheten får sitt første afroamerikanske medlem, Glenn Fletcher. Sam er en av dem som får hakeslipp av ansettelsen - ikke på grunn av den nyes utseende, men fordi Glenn er mannen som skal bli hans egen mentor i 2006.

Glenn blir skyteskive for Rays rasistiske spydigheter, men ser ut til å la det gå sin gang uten å gjøre motsand. Den Glenn som Sam kjenner fra framtiden, ville aldri funnet seg i denne typen oppførsel, og Sam prøver derfor å inspirere Glenn til å få større tro på seg selv slik at han kan forsvare seg mot Ray.

Om serien
Helt siden etterforsker Sam Tyler våknet opp fra koma etter en alvorlig bilulykke, har tilværelsen hans vært i utakt. Nærmere bestemt i 33 år. Livet han hadde i 2006 er snudd på hodet, og litt etter litt begynner hverdagen hans å ta form i 1973.

Sam har etablert seg som politimann, men hans lidenskapelige, samvittighetsfulle og moderne måte å være politimann på skurrer med 70-tallets politisystem. Han skiller seg kraftig ut fra sine kjederøykende, trangsynte, teknologisk tilbakestående, korrupte og hårete kolleger.

Sam jobber også intenst med å skjønne hva som har skjedd med livet hans. Det å bli flyttet 33 år tilbake i tid er merkelig i seg selv, men det dukker stadig opp flere og flere spørsmål i hans eksistens om hva som er ekte og hva som faktisk er "nå". De sannhetene han trodde på i sitt forrige liv blir mer og mer uklare, og hvis det er 1973 som er hans nye virkelighet, hvordan kan han da komme seg hjem igjen til 2006?

Britisk dramaserie i 8 deler (2007)
Produsert av BBC Worldwide
Originaltittel: Life on Mars, serie 2
Regi: SJ Clarkson
Produsent: Cameron Roach
Med blant annet Philip Glenister og Marc Warren
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, 23 04 40 79 / 911 64 716
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900


LENKER
  • Hjemmeside