Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 27. februar 2003 kl 20.30 Advokatene

Kanskje et konedrap

Helen Gamble (Lara Flynn Boyle) i
Helen Gamble (Lara Flynn Boyle) i "Advokatene". (Foto: 20th Century Fox)
Den prominente bank-investoren Scott Wallace har kranglet med sin kone, og kort tid etter blir hun funnet død i garasjen. Advokatene Bobby Donnel og Helen Gamble havner på hver sin side i drapssaken som følger. Noe som kompliserer saken ytterligere, er at de to er gamlekjærester.

En insinuerende video-tape med drapstiltalte Scott Wallace er et av trumfkortene aktoratet har på hånden, men vil dommeren godta det som bevisopptak? Helen forelegger videoen for dommeren, som går med på en avspilling i retten på visse betingelser.

Gammelt vennskap
Bobby foreslår for Helen at tiltalte får gjennomgå en løgndetektortest. For første gang i deres arbeidsforhold appellerer han til henne om å gjøre ham en tjeneste "for gammelt vennskaps skyld". Helen stiller seg høyst tvilende til det hele.

Kullosforgiftning
Fru Wallace ble funnet liggende på garasjegulvet, død av kullosforgiftning. Den ene enden av hageslangen var stukket inn i eksosrøret på bilen, den andre inn gjennom vinduet ved førersetet. I retten hevder Scott Wallace at han først halte kona ut av bilen, deretter forlot han henne på gulvet før han dro for å hente hjelp. Men naboer hørte høylytt krangel mellom de to like før hendelsen, og en bror av den døde forteller i retten at fru Wallace ønsket å skille seg fra sin mann.

Mer om serien
Serie 5 av "Advokatene" sendes fom uke 9, og som før med historier fra rettssalene der mesteparten av handlingen utspiller seg. Bobby Donnell (Dylan MacDermott) og hans dedikerte medarbeidere i det lille advokatfirmaet Donnell, Young, Dole & Frutt i Boston forsvarer de tilsynelatende rettsløse i samfunnet – og de rike. Bobby og resten av staben har som målsetting at rettssystemet skal komme alle til gode.

Ikke sjelden havner enkelte av sakførerkontorets medarbeidere langt ute på en tynn gren. Klienten de får frikjent i rettssalen, viser seg i neste omgang å utgjøre en reell fare både for dem selv og samfunnet. Eller omvendt, som når den dømte er uskyldig. Problemstillingene skaper moralske dilemmaer, og advokatene må jobbe seg gjennom dem. Serien har høstet stor anseelse, den har vunnet Emmy for beste drama, samt flere amerikanske tv-priser for beste serie. I tillegg har flere av skuespillerne mottatt priser. Den tidligere Boston-advokaten David E. Kelley som er mannen bak serien, står også bak "Ally McBeal" og sykehus-såpen "Chicago Hope".

Rebecca Washington (Lisa Gay Hamilton), den tidligere resepsjonisten i firmaet, har i hemmelighet lest seg til juridikum. Nå er hun tatt inn som partner i firmaet og har kommet seg gjennom det første året som praktiserende advokat. Ny resepsjonist i firmaet er Lucy Hatcher (Marla Sokoloff). En misfornøyd Jimmy Berluti (Michael Badalucco) har sin advokatpraksis hos, men har ennå ikke oppnådd status som partner. Det har heller ikke advokat Helen Gamble (Lara Flynn Boyle), Bobbys gamle flamme. Selv bifaller hun at sjefen har fridd til en av partnerne i firmaet, Lindsay Dole (Kelli Williams) og fått ja – nå går det mot bryllup. Foruten Dole består partnerne av Eugene Young (Steve Harris) og Ellenor Frutt (Camryn Manheim).

Amerikansk dramaserie fra 20th Century Fox
Originaltittel: The Practice (Serie 5)
I rollene: Dylan McDermott, Michael Badalucco, Lisa Gay Hamilton, Steve Harris, Camryn Manheim, Marla Sokoloff, Kelli Williams og Lara Flynn Boyle.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf 23 04 74 57, steinar.dahl@nrk.no