Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 12. oktober 2011 kl 19.45 Underveis

Solidaritetsarbeid i søplekassa


Sunniva Haukbjørk Wambui i Kristiansand har gjort det til sitt livs prosjekt å finne god mat i butikkenes søppelkasser. For henne er det et solidaritetsarbeid.

Sunniva og hennes venner begir seg ut på nattlige "raid" til flere av Kristiansands dagligvarebutikker. Fra søppelcontainerne drar de opp mat som er én dag over forbruksdato, men som i følge de unge søppelsamlerne er holdbar ennå i mange måneder. Maten går til eget forbruk, men de deler også ut til andre i byen som har lyst på gratis mat.

Griller søppelmaten
Vi blir også med når Sunniva og hennes venner arrangerer "Skvuppfestivalen", en årlig undergrunnsfestival der all bevertning stammer fra butikkenes søppelkasser.

Kjøpmannen svarer
Programleder i «Underveis», Henriette Louise Krogness, følger Sunnivas historie sammen med administrerende direktør i Bunnpris-kjeden, Christian Lykke.

Bunnpris kaster også mye mat som er utgått på dato. Lykke må svare på hvorfor, og hva han synes om Sunnivas ambisjon om å utnytte bedre matsøpla.

Om serien
I NRKs nye livssynsprogram "Underveis" møter vi mennesker som forteller om sine valg og verdier, og om hvordan det har påvirket livene deres.

Hvert program starter med mennesker som forteller om sine livsvalg. Programleder Henriette Louise Krogness tar så temaet videre med en gjest i etterkant.


Norsk livssynsprogram i 12 deler.
Produsert av NRK.
Programleder: Henriette Louise Krogness.
Pressekontakt: Aesha Ullah, mobil: 41 41 46 53.
TV-seere bes kontakte: Publikumsservice, tlf 815 65 900, info@nrk.no