Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 2. oktober 2007 kl 19.55 Kos og kaos

Om barn og kjønnsroller

Spiderman er naturligvis en gutt…
Spiderman er naturligvis en gutt…
I det siste programmet i denne serien stilles spørsmålet om hvordan gutter blir gutter og jenter jenter. Får de samme tilbakemelding og omsorg fra oss voksne, eller former vi barna mer stereotypt enn vi selv er klar over?

Gjester i kveldens program er statsminister Jens Stoltenberg og hans mor, Karin Stoltenberg. De har begge arbeidet aktivt for likestilling i Norge, og har selv oppdratt både gutter og jenter.

Kos og kaos besøker et barn som vokser opp med to mammaer, og Klaus Sonstad reiser til Björntomten barnehage i Sverige. Der trener guttene på språk, intimitet, empati, finmotorikk og ikke-vold, mens jentene trener mot regel-sport, gruppefellesskap, grovmotorikk og å sette sine egne behov foran andres.

Om serien
Den første sesongen med "Kos og kaos" ble sendt i januar og februar i år. Den gangen gikk programserien mandager kl 22.30. I andre sesong møter vi Klaus Sonstad tirsdager, og tidligere på kvelden, rundt kl 20.00.

Programleder Klaus Sonstad, kjent som Odin i "Are og Odin", har i tillegg til sin radiokarriere bakgrunn som avisjournalist. De siste årene har han hatt en spalte i Adresseavisen, hvor han har skrevet om foreldre og barn.

Kos og kaos, sesong 2
Produsert av Rubicon TV AS
Produsent: Birgitte Bruusgaard
Programleder: Klaus Sonstad
Kontaktperson: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
Inger Larsen
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no