Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 1. mars 2006 kl 21.45 Sporløst forsvunnet

Syk prest på avveie

Eric Close som Martin Fitzgerald og Enrique Murciano som Danny Taylor leter etter en forsvunnet prest (Foto: CBS Worldwide Inc.)
Eric Close som Martin Fitzgerald og Enrique Murciano som Danny Taylor leter etter en forsvunnet prest (Foto: CBS Worldwide Inc.)
Godt skjulte hemmeligheter dukker opp fra overflaten når en avholdt prest forsvinner. FBIs team får en travel oppgave med å lete etter ham. Mannen står nemlig i fare for å dø om de ikke finner ham tidsnok…

I kveld får Jack og kollegene hans i oppgave å finne presten Henry Stephens (Hector Elizondo, kjent fra Chicago Hope). Etter at Stephens fikk beskjed om at han trenger en levertransplantasjon for å overleve, har han nemlig vært som sunket i jorden.

Blant sine egne har den forsvunne presten bestandig vært et kjært forbilde, men nå som han er borte, oppstår de merkeligste rykter rundt hans person. Blant annet blir det sagt at Henry Stephens hadde et noe uvanlig forhold til en ung gutt, og da det blir funnet en større sum penger hjemme hos ham, får ryktebørsen vann på mølla. Hvor kommer disse pengene fra, og hvorfor har presten latt dem ligge igjen hjemme?

FBIs jakt på ham øker kraftig i intensitet når det samtidig viser seg at et donororgan er klar for transplantasjon. Jack og co har nemlig bare en dag å finne presten på før organet går videre til neste person på listen.

Om serien:
I "Sporløst forsvunnet" ("Without a Trace"), følger vi en gruppe spesialetterforskere i FBI som arbeider med å spore opp savnede personer.

Hver episode byr på en avsluttet historie der etterforskningsgruppen forsøker å finne ut om personen har blitt bortført, drept, tatt sitt eget liv eller forsvunnet frivillig. I arbeidet følger de én hovedregel - å lære offeret å kjenne.

Det innebærer at enheten kartlegger den savnedes tilværelse i minste detalj og hvert minutt av vedkommendes bevegelser i tiden før forsvinningen. Gjennom samtaler med pårørende og bekjente utarbeides avanserte psykologiske profiler, som avdekker lag på lag av den savnedes ukjente liv. Hver sak er en kamp mot tiden, for etter 48 timer er sjansen for å spore opp personen drastisk redusert.

Anthony LaPaglia spiller den tøffe, men også medfølende etterforskningslederen
Jack Malone som er sjef for et team på fire medarbeidere. Kvinnene på laget er den vakre og uredde Samantha Spade (Poppy Montgomery) og hennes jordnære kollega Vivian Johnson (Marianne Jean-Baptiste). Danny Taylor (Enrique Murciano) er en lidenskapelig type, samtidig som han nødig utleverer sitt privatliv. Martin Fitzgerald (Eric Close) var ny i teamet i første sesong av serien. Han besto prøven, men har mye igjen å lære.

Første sesong av "Sporløst forsvunnet" ble sendt på NRK1 høsten 2004/våren 2005.

Amerikansk krimserie (2002)
Originaltittel: Without a Trace
Episode 2, sesong 2: Revelations
I rollene: Anthony LaPaglia (Jack Malone), Poppy Montgomery (Samantha Spade), Marianne Jean-Baptiste (Vivian Johnson), Enrique Murciano (Danny Taylor) og Eric Close (Martin Fitzgerald)
Produsert av Jerry Bruckheimer Television i samarbeid med Warner Bros. og CBS
Pressekontakt: Marianne Vinje, 23 04 99 18/988 588 80LENKER
  • Hjemmeside: 
  • Les mer: