Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 15. april 2002 kl 22.35 På nett

Dotcom-gjengen tilbake


"På nett" er tilbake . Her er noen samlet: f.v. Reece (William Beck), Jake (David Walliams), Sophie (Amanda Ryan), Brandon (Iddo Goldberg), Deely (Karl Shiels), Luce (Claudia Harrison) og sittende på gulvet Zoë (Romola Garai) (Foto: BBC Worldwide)
Ved begynnelsen av fjoråret ble vi kjent med den britiske dotcom-gjengen som startet Internett-selskapet Seethru i London. Nå er det klart for en ny runde med de fargerike entusiastene som fortsatt strever med å holde liv i selskapet. Kjærlighet, sex og intriger på kontoret er fremdeles sentralt i deres liv, men mye har forandret seg for den enkelte.

Seethru består av en brokete forsamling talenter som med et utrettelig pågangsmot arbeider mot samme mål, nemlig å gjøre Seethru til et oppegående web-selskap med musikknyheter, anmeldelser og sladder som spesialiteter. Firmaet er avhengig av investorer, og kampen om penger og anerkjennelse er hard.

Personene i Seethru
Mike (Justin Pierre) er selskapets gründer. Han er tilsynelatende en avslappet person, men dersom noen går bak ryggen hans, forvandler han seg til en eksplosiv bombe. For eksempel har han som hevn mot sin kone Luce (Claudia Harrison), som har hatt cybersex i det skjulte, stått i med hennes beste venninne Fran (Poppy Miller).

Luce på sin side bekymrer seg både for Seethrus og sin egen fremtid. Som 30-åring er det på tide å få barn, og hun ønsker seg ett med Mike. Hva skjer når hun oppdager hans forhold til Fran?

Brandon (Iddo Goldberg) er ikke lenger den langhårete programmereren som raste naken rundt på skateboard om natten på kontoret. Den før så usikre nerden har fått et annet syn på livet, blant annet kan kvinner være mer enn Lara Croft-look alikes, og han har ikke lenger behov for å søke råd hos den mye røffere Reece (William Beck), også programmerer. Reece er en ambisiøs egoist som sprudler over av påfunn. Han er også en kjeltring som handler med narkotika.

Den før så naive og uskyldige kontorassistent Zoë (Romola Garai) er blitt bråmoden, takket være sin etter hvert hyppige befatning med narkotika. Zoës liv er et kaos, men samtidig vinner hun respekt i gjengen for artiklene hun innimellom skriver til Seethru.

Jake (David Walliams) er designer, en kreativ perfeksjonist som gjør Seethrus nettside til en estetisk nytelse. Resten av gjengen har mistenkt ham for å like menn, men nå har han fått kjæreste, Sasha. Jake vet ikke at hans utkårede har hatt et lesbisk forhold til den frittalende og vulgære Sophie (Amanda Ryan), Seethrus hovedskribent.

Yvonne (Sally Rogers) er 36 år. Hun var gravid da hun ble ansatt – på falsk grunnlag – som salgssjef. Nå er Yvonne tilbake etter morspermisjon, og har vanskelig for å finne seg allierte i det unge miljøet. De andre ser på henne som kald og manipulerende.

Seethru har også fått to nye ansikter. Deely (Karl Shiels), spesialist på musikk, er en rundbrenner fra Irland som etterlater seg en haug med knuste hjerter og rasende ektemenn hvor han enn går. Også med Luce flørter han, rett foran øynene til Mike. Ren (Christine Entwisle) er frilansanimatør og lesbisk. Hun er morsom og tøff, og synes Sophie er uimotståelig.

Egen nettside
Det er Tony Garnett, britisk tv-dramas gudfar, som har produsert ”På nett” (”Attachments”). Garnett er kjent for sine kontroversielle karakterer og plot i serier som ”This Life” og ”The Cops”, og han bruker unge, ukjente skuespillere i rollene.

I tilknytning til serien har Garnett samlet et team som har designet en webside. Siden reflekterer dramaets viderverdigheter fra episode til episode. Det er de fiktive karakterene som ”på liksom” oppdaterer siden, og den er laget så troverdig at den for utenforstående framstår som en vanlig nettside.

Gå inn på adressen www.seethru.nrk.no og se selv! Her legges det fra uke til uke ut nye artikler som det refereres til i de enkelte episodene, man kan laste ned enkelte MP3-filer fra bandene som spiller i serien, og de fiktive karakterene har sine egne epost-adresser.

Første episode
Fran begynner å komme seg etter at hun prøvde å begå selvmord fordi Mike ikke ville forlate Luce til fordel for henne. Luce vet fremdeles ikke at Mike har bedratt henne med hennes beste venninne, og hun vil at Fran skal jobbe for Seethru inntil Yvonne er tilbake fra morspermisjon. Men Mike er livredd for å bli avslørt, og vil absolutt ikke ha Fran rundt seg på kontoret. Han prøver desperat å overtale Yvonne til å komme tilbake på jobb tidligere enn planlagt, og hun vet å utnytte situasjonen…

Selv om Mike er redd for at Luce skal oppdage affæren med Fran, utfordrer han skjebnen nok en gang. På et lanseringsparty møter han Tyler, en tidligere studiekamerat, som nå leder et stort medieforetak. Tyler er litt av en dame, og Mike flørter hemningsløst, noe som opprører både Luce og Fran.

Zoë har avtalt med Brandon at hun skal overnatte hos ham etter selskapet. Brandon samler alt han har av mot og forteller at han elsker henne, men det viser seg at han ikke er den eneste som har kastet sine øyne på Zoé…Britisk dramaserie
Originaltittel: attachments (Series 2)
Produsert av World Productions for BBC Two
Produsent: Tony Garnett
Regi: Tony Smith, Kenny Glenaan, Julian Holmes, Susanna White
I rollene bl.a. Justin Pierre, Claudia Harrison, Iddo Goldberg, William Beck, David Walliams, Amanda Ryan, Sally Rogers, Poppy Miller, Romola Garia, Karl Shiels, Christine Entwisle
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36

Bilde:
1 ”På nett” er tilbake med nye episoder. Her er noen av Seethru-gjengen samlet: f.v. Reece (William Beck), Jake (David Walliams), Sophie (Amanda Ryan), Brandon (Iddo Goldberg), Deely (Karl Shiels), Luce (Claudia Harrison) og sittende på gulvet Zoë (Romola Garai) (Foto: BBC Worldwide)
2 Mike (Justin Pierre) er primus motor for Internett-selskapet Seethru. (Foto: BBC Worldwide)LENKER
  • Mer om serien 
  • www.seethru.nrk.no