Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 16. august 2003 kl 21.30 Kar for sin kilt

En fremmed banker på

Ball på Glenbogle – Lexie (Dawn Steele), Paul (Lloyd Owen, i midten) og Archie (Alastair Mackenzie). (Foto: Jaap Buitendijk, BBC)
Ball på Glenbogle – Lexie (Dawn Steele), Paul (Lloyd Owen, i midten) og Archie (Alastair Mackenzie). (Foto: Jaap Buitendijk, BBC)
På Glenbogle er tiden kommet for det årlige ballet. Den nye fruen på herregården, Lexie, er fast bestemt på at ballet skal bli vellykket. Men under en jakttur sammen med Golly og Duncan støter Archie på en fremmed, ung mann oppe i fjellet. Archie tar den fremmede med til gårds, og livet på Glenbogle blir aldri mer det samme.

På gården forbereder Lexie seg til den store innbydelsen, og folk fra fjern og nær er allerede begynt å komme. Oppe på fjellet får karene fra Glenbogle seg litt av en overraskelse da den fremmede forteller hvem han er.

Nye trender
Lexie har bestemt seg for å bryte helt med tradisjonen når hun arrangerer ball, og Glenbogles menn får seg en ordentlig overraskelse da de kommer ned fra fjellet og ser hva hun har stelt i stand.

Den fremmed får lov til å overnatte, men bare på én betingelse: At han ikke forteller hvem han er.

Om serien
"Kar for sin kilt" er en underholdende dramaserie med handling fra det skotske høylandet. Serien var BBCs største dramasuksess i fjor og har alt man venter seg av en britisk kvalitetsserie – uimotståelig person- og miljøskildring, storslagne omgivelser og en overflod av humor og sjarm.

Archie MacDonald (Alastair Mackenzie) var 28 år da han uten forvarsel arvet Glenbogle, en av de aller største godseiendommene på det skotske høylandet. Til å begynne med vil han bare vende tilbake til sitt ukompliserte jetset-liv i London, men etter hvert avfinner han seg med skjebnen og gjør sitt beste for å bestyre det gedigne og forfalne slottet, 200 undersåtter og over 16.000 mål med land.

Lexie (Dawn Steele), Glenbogles respektløse hushjelp og bygdas femme fatale, har etter hvert avansert til å stå ved Archies side som fruen av Glenbogle.

Britisk dramaserie
Originaltittel: Monarch of the Glen (Serie 4)
Basert på bøker av Compton Mackenzie
Produksjon: Ecosse Films/BBC Scotland
I rollene bl.a. Alastair Mackenzie, Richard Briers, Susan Hampshire, Lorraine Pilkington, Dawn Steele, Hamish Clark og Anna Wilson-Jones

Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
LENKER
  • les mer 
  • les mer