Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 29. november 2004 kl 21.30 Det svakeste ledd

Nest siste sjanse

Programleder Anne Grosvold og åtte deltagere. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Programleder Anne Grosvold og åtte deltagere. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Hittil har 91 deltagere blitt stemplet som svake ledd og måttet forlate konkurransen uten en krone. 13 heldige og dyktige personer er blitt sterke ledd og har sikret seg til sammen 582 000 i premie. Nå er det bare to sjanser igjen.

Man skal ikke være lettskremt for å være med i Det svakeste ledd. De syrlige meldingene kommer nesten like hyppig og nådeløst som de vanskelige spørsmålene. Det gjelder å holde hodet kaldt og ryggen rank, og samtidig krysse fingrene for at de andre ikke stemmer deg ut. I kveld er nest siste sjanse. Hvem av disse åtte sikrer seg premiepotten?

Deltagerne er hovedsakelig fra landets største byer: Helga Størseth (24) fra Vikhammer ved Trondheim, Tony Farinha (44) fra Oslo, Øyvind Straume (63) fra Kløfta, Vibeke Nicolaysen (33) fra Tromsø, Martin Halvorsen (24) fra Stavanger, Elin Kjølgård (39) fra Bergen, Ole Tom Helle (43), også fra Bergen og Åse Langeland (38) fra Stavanger.

Om serien
I Det svakeste ledd konkurrerer åtte deltagere om å vinne penger. Konkurransen er delt inn i runder, og etter hver runde stemmer deltagerne over hvem de mener er det svakeste ledd. Personen som får flest stemmer må forlate konkurransen. Til slutt er det to igjen i en finale. Vinneren får alle pengene de har klart å samle, taperne ingenting.

Deltagerne må selvsagt kunne svare på vanskelige spørsmål, håndtere tidspress og krav om prestasjoner fra de man spiller sammen med. Men i tillegg bør de være forberedt på svært direkte evalueringer av innsatsen.

- Det er utrolig at så mange nordmenn frivillig melder seg på til en omgang verbal juling, sier programleder Anne Grosvold.


Produsert av NRK Underholdning (2004)
Programleder: Anne Grosvold
Prosjektleder: Åse Marie Bendiksen
Pressekontakt Håkon M. Sverdrup, 23 04 98 41/92 01 55 79,