Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 22. oktober 2000 kl 20.10 Bokbadet

Bokbadet

NRK2 søndag 22. oktober kl 20.10
Bokbadet

Ny krim fra Unni Lindell

Anne Grosvold har invitert Unni Lindell i \"Bokbadet\" i kveld. Forfatterens (foreløpige) trilogi om etterforsker Cato Isaksen har titlene \"Slangebæreren\", \"Drømmefangeren\" og, nå i år, \"Sørgekåpen\".

Unni Lindell har fått god mottakelse for sine krimbøker. Knut Faldbakken, forfatter, skriver om litteratur i VG: \"Jeg tror det er Unni Lindells høst i høst. Hun er i vinden blant kritikerne og på opptur blant publikum. \"Sørgekåpen\" treffer. Det er henne vel unt.\" Aftenpostens anmelder skriver om \"Sørgekåpen\" at \"løsningen er så finurlig som bare en Unni Lindell kan hitte på\".

Politiførstebetjent Cato Isaksen har giftet seg med eks-kona Bente på ny, og har det bedre enn noen gang. Klokken 05.21, torsdag 6. januar, melder et avisbud fra om at en kvinne ligger drept i en leilighet i Oslo. Kvinnen er den 32-årige Ester Synnøve Lønn, som har bodd alene en tid på hemmelig adresse for å unnslippe sin voldelige eks-mann, Johnny Svendsen. Parets sju-årige sønn, Markus, bor hos mormor og morfar på tettstedet Enger. Lisa Sommer er også fra Enger, men bor nå i hovedstaden. Drapet på den tidligere bestevenninnen skrekkslår henne. Så forsvinner Markus under et friminutt på barneskolen, men Cato Isaksen beholder likevel roen. Saken synes å være temmelig opplagt. Denne sinnets harmoni skal imidlertid forta seg etter som tiden går...

Lindells krimromaner er blitt kalt psykologiske thrillere. Det thriller-aktige ligger i hennes evne til å utpønske scener av dramatikk og nerve som enhver krim må inneholde, og mørke hemmeligheter fra tidligere i livet et ofte anvendt motiv for forbrytelser. Cato begynner så smått å øyne lyset da han får se et 20 år gammelt bilde av fem jenter kledt i karnevalsdrakter. Han skjønner at Ester, Synnøve, Lisa, Vesla og Johnny er knyttet sammen av noe som skjedde for mange år siden, noe vondt.

\"Man både kulser, fryser, svetter og får pustevansker med hennes aktører. Unni Lindell har en nærmest intuitiv evne til å utsi noe vesentlig\", mener Aftenpostens anmelder.

NRK2 søndag kl 20.10

Programleder Anne Grosvold
Prosjektleder Ales Ree
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)

Bilde
Anne Grosvold og Unni Lindell