Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 9. august 2003 kl 16.00 Landsskytterstevnet 2003

NRK følger landskytterstevnet

Kjell Kristian Rike er på Landsskytterstevnet 2003 på Oppdal. (NRK-foto: Ole Kaland)
Kjell Kristian Rike er på Landsskytterstevnet 2003 på Oppdal. (NRK-foto: Ole Kaland)
2.-9. august arrangeres årets landsskytterstevne på Oppdal. Kjell Kristian Rike og Tord Berthinussen er på plass og gir oss finalene, spenningen, nervene og all moroa rundt skytingen.

Fredag er det "Texas" på landsskytterstevnet. I sendingen, som starter 21.40, blir det høyt tempo i det de raskeste og mest treffsikre skytterne som skal kåres. Under stangskytingen skyter deltakerne på to ulike avstander. De får 25 sekunder på hver avstand, og vinneren er den som treffer blinken flest ganger.

- Seerne trenger ikke å kunne noe om skyting. Det er bare å telle antall treff, sier Kjell Kristian Rike.

Fredag kåres også vinneren i felthurtigskyting.

Konge eller dronning?
Lørdag kl. 16.00 sender NRK1 fra kåringen av årets skytterkonge eller skytterdronning.

- Jentene er så gode at det godt kan bli en skytterdronning, mener Kjell Kristian Rike, som likevel holder en knapp på at det blir en skytterkonge i år også.

- Gutta sprekker som fluer, men det er så få jenter med at det skal mye til for at det kåres en skytterdronning. Men i 1986 kom ei jente på andre plass, kun slått med ett poeng. Da ble Kirsti Haug kåret til både skytterprins og skytterprinsesse.

Både under fredagens og lørdagens sendinger blir det hovedfokus på selve konkurransene, men det blir selvsagt også stemningsrapporter, intervjuer og historiske tilbakeblikk.

Folkeliv
Det er 10 år siden sist Oppdal arrangerte landsskytterstevnet, og det er ventet storinnrykk i bygda. Med rundt 6000 påmeldte skyttere regner arrangørene med at rundt 20 000 mennesker vil kose seg på stevnet.

Veteran
Kjell Kristian Rike gleder seg til årets landsskytterstevne. Med unntak av det året han var på jobb under OL i Athen i 1996, har han vært på alle stevnene siden 1962. Han satser på å skyte i år også, men regner med det blir for mye stress til at han kommer til å skyte bra.

I 1972 ble han skytterprins og i 1974 ble han norgesmester i feltskyting.

NRK-Sporten
Egenprodusert sending
Kommentator: Kjell Kristian Rike og Tord Berthinussen
Pressekontakt: Frøydis Haug, tlf. 23 04 99 18 / 98 48 02 78