Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 26. oktober 2005 kl 19.55 Orkesterliv: Den siste timen

Tre trekker seg

Rolf Gupta poserer som matador foran resten av orkestret. Nå er spørsmålet om de fremdeles vil la seg lede av Gupta? (Foto: NRK)
Rolf Gupta poserer som matador foran resten av orkestret. Nå er spørsmålet om de fremdeles vil la seg lede av Gupta? (Foto: NRK)
Uavklarte ansvarsfordelinger og strid om veien videre får alvorlige konsekvenser når tre sentrale personer i KORK trekker seg fra sine stillinger. Orkestret fortsetter sin turnévirksomhet, nå i Paris.

KORK er nettopp tilbake fra en kunstnerisk vellykket Kina-turné, men det er ingen tid til å slappe av. Neste stopp er Paris, der de skal være med på musikkfestivalen Presence – en festival tilegnet moderne musikk. Men det er slettes ikke bare det kunstneriske som står i sentrum.

Frafall
Hjemme i Norge har markedssjef Espen Sletner fått nok. Han er frustrert og føler han jobber i motbakke, og han trekker seg fra sin stilling etter en periode som sykmeldt.

Dirigent Rolf Gupta tar også en avgjørelse i forhold til sin rolle, mens en tredje person i ledelsen merker arbeidspresset.

Samtidig er det klart for rapporten fra de eksterne konsulentene. Hvordan påvirker dette orkestret?

Om serien
Kringkastingsorkestret (KORK) er et av landets mest anerkjente orkestre. Tre ganger er det blitt foreslått nedlagt, hver gang har det overlevd. Men kampen om oppmerksomhet og midler blir stadig hardere, og de vel 50 musikerne lever under sterkt press. Et dokumentarteam fulgte orkestret i et av dets mest turbulente år. Resultatet er et nærgående og ærlig portrett.

Egenprodusert dokumentarserie fra NRK Kultur (2005)
Prosjektleder: Bjørn Hulleberg , 23 04 82 07 (90 56 53 48),
Regi: Jan Palmers , 23 04 28 08 (95 79 26 45),
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup , 23 04 77 51 (92 01 55 79)
Vises også i Nett-TV