Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 15. februar 2003 kl 19.30 Italia på menyen

Farvel til Italia

I kveld tar vi farvel med Italia og vår guide Bo Hagström (Foto: Markus Lindgren, SVT).
I kveld tar vi farvel med Italia og vår guide Bo Hagström (Foto: Markus Lindgren, SVT).
I det siste programmet i serien ”Italia på menyen” tar den toskanske kroverten Brunero Terzini oss med på svingete veier ved kanten av Alpene får å jakte på sin barndoms smaksopplevelser.

Spør du en italiener om hvordan det står til, svarer han alltid først hva han har spist. Mat og matkultur står alltid i fokus, det hører til italienernes livsstil. En italiener kan reise en omvei på et par mil for å få kjøpt den rette osten eller en lufttørket skinke.

Byer vi ikke kjenner
I kveldens program tar vår guide Bo Hagström oss også med til flere små byer vi ikke kjenner navnet på. Han kjøper gammeldags landbrød bakt med kalkfritt kildevann, og møter Hannibal, kverneieren som maler kastanjemel. Og vi finner den klassiske toskanske skinken, innbakt i et lag av svartpepper og hvitløk.

Om serien
I fire programmer skal vi ut på en uvanlig reise i Italia. Den tradisjonelle reiseguiden er lagt til siden, og i stedet velger vi å ta mat- og vinveien til italiensk kultur og historie. Reiseleder er Bo Hagstöm.

Det blir dufter og lyd, smakopplevelser og møter med mennesker som gir reisen innehold. Og ikke å forglemme den italienske musikken.

Svensk produksjon
Produsent og guide: Bo Hagström
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, 22 04 78 53/907 75 758