Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 18. februar 2004 kl 21.35 Forsytesagaen

Bosinney skaper problemer

På ballet danser Irene (Gina McKee) og Philip Bosinney (Ioan Gruffudd) med hverandre (Foto: Granada Television).
På ballet danser Irene (Gina McKee) og Philip Bosinney (Ioan Gruffudd) med hverandre (Foto: Granada Television).
Flere forhold opplever store problemer i kveldens episode av "Forsytesagaen". I sentrum for begivenhetene står Philip Bosinney, arkitekten som Soames gav i oppdrag å bygge et landsted for seg og Irene.

June Forsyte (Gillian Kearney) begynner å ane uråd i forhold til forloveden, Philip Bosinney (Ioan Gruffudd). Bosinney kommer mer enn naturlig godt overens med Soames’ hustru Irene Forsyte (Gina McKee), tidligere Irene Heron. På et ball danser Irene og Bosinney sammen offentlig, og de gjør ingenting for å skjule kjemien mellom dem. June blir knust når det går opp for henne at det planlagte ekteskapet med Bosinney ser ut til å gå i vasken.

Irene og Bosinney tilbringer mye tid sammen. De forsøker å holde dette hemmelig, men Soames har sine berettigede mistanker. Han går Bosinney i sømmene, og finner ut at han har brukt 400 pund mer enn avtalt på byggingen av huset. Advokaten Soames undersøker dermed muligheten for å gå rettens vei.

Når Bosinney skjønner at han kan bli trukket for retten, foreslår han for at Irene at de skal rømme avgårde sammen.

Om serien
Forsytesagaen er basert på John Galsworthys bøker om familien Forsyte, en serie med romaner som ble skrevet i perioden 1906-28. Galsworthy vant Nobelprisen i litteratur i 1932 for disse bøkene.

Handlingen foregår i England under Victoriatiden, og serien følger familien Forsyte gjennom to tiår med lidenskap, sjalusi og intriger og deres forsøk på tilpasning til det moderne samfunnet som er i ferd med å vokse frem.

I de viktigste rollene:
Damian Lewis (Soames Forsyte), Gina McKee (Irene Heron), Ioan Gruffudd (Philip Bosinney), Ben Miles (Montague Dartie), Ruport Graves (Joylon Forsyte jr), Amanda Ooms (Helene), Gillian Kearney (June Forsyte), Corin Redgrave (Joylon Forsyte sr).

Øvrige roller, blant andre: Jenifer Armitage, Ann Bell, John Carlisle, Wendy Craig,

Innkjøpt dramaserie fra Granada Television.
Produksjonsår: 2002
Originaltittel: The Forsyte Saga
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup , 23 04 98 41 (92 01 55 79)

Joanna David, Amanda Root, Toby Hadoke, Alistair Petrie.