Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 3. november 2009 kl 22.30 Safari

Safari intervjuer Yoko Ono

I kveldens program får vi et eksklusivt møte med Yoko Ono på årets Veneziabiennale. Foto: Thomas Wiborg
I kveldens program får vi et eksklusivt møte med Yoko Ono på årets Veneziabiennale. Foto: Thomas Wiborg
Veneziabiennalen er den viktigste kunstutstillingen i verden. I år vant Yoko Ono æresprisen. Som eneste tv-program fikk Safari intervjue prisvinneren.

I forbindelse med prisen satte Yoko Ono sammen en forestilling av gamle private filmopptak. Safari var med på visning og fikk gjøre det eksklusive intervjuet med prisvinneren.

Hovedutstillingen og de mange nasjonale utstillinger under biennalen drar for øvrig annet hvert år flere hundre tusen tilskuere.

Dansk-nordisk samarbeid
I regi av den dansk-norske kunstnerduoen Elmgreen og Dragset er den danske og den nordiske paviljongen i år for første gang slått sammen til en utstilling. Begge paviljongene er gjort om til leiligheter innredet av ulike internasjonale kunstnere. Den nordiske paviljongen, tegnet av Sverre Fehn, skal være boligen til en eldre homofil kunstsamler, mens den danske er en leilighet til salgs etter det som ser ut til å være et opprivende brudd.

Norsk representant
Den eneste norske deltageren på Veneziabiennalens hovedutstilling er Anawana Haloba. I kveldens Safari kan du bli bedre kjent med Anawana, som for mange er et ubeskrevet blad. Vi møter kunstneren i Norge under forberedelsene til Veneziabiennalen.

Egenprodusert kunst- og kulturmagasin fra NRK Kultur (2009)
Programleder: Jeannette Platou
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl, tlf. 92 40 38 73 / 23 04 45 76
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no