Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 25. januar 2002 kl 21.10 Niern: Angrep på bensinstasjonen

Sørkoreansk action på sitt beste

. Fire venner kjeder seg i livet i den koreanske actionkomedien
. Fire venner kjeder seg i livet i den koreanske actionkomedien "Angrep på bensinstasjonen". (Foto: Fun and Happiness film)
Tre fredager fremover er viet sørkoreanske filmer på NRK2. Det blir både action, drama og komedie, og først ut er actionkomedien ”Angrep på bensinstasjonen”. Den handler om fire gode venner som en dag finner på noe lurt – tro de.

Den ene av dem er en rebelsk idrettsutøver, den andre en arbeidsløs musiker, den tredje en frustrert maler og den fjerde en enkel taper. De fire har ikke noe meningsfylt å gjøre, og bestemmer seg for å rane en bensinstasjon. Men ranet er mislykket, for det viser seg at det slett ikke er så mye kontanter der som de hadde ventet. Dermed gjør de helomvending, tar de ansatte som gisler og regelrett kaprer bensinstasjonen for å tjene masse penger.

Det som skjer videre kan bare beskrives på en måte: Hvordan man ikke skal drive en bensinstasjon! De fire vennene vet ikke hvordan bensinpumpene virker, og når de får klager, tar de likegodt også kundene som gisler.

Regissøren
Filmen er regissert av KIM Sang-jin. Han ble født i 1967 og har gått på Hanyang Universitet der han har tatt mastergrad innen film og drama. Hans regidebut var med filmen ”Millions in My Account” i 1995. ”Angrep på bensinstasjonen” er hans fjerde langfilm.

Sørkoreansk film på NRK2
Sør-Korea er et kommende filmland som har gjort seg internasjonalt bemerket. Blant annet har landets filmer vakt oppsikt på festivaler og hentet inn flere priser.

Dramaet ”Peppermint Candy” og den satiriske komedien ”Bjeffende hunder biter ikke” er titlene på filmene vi får se på NRK2 de neste fredagene.

Koreansk actionkomdie
Originaltittel: Attack the Gas Station!
Produsert av: Fun and Happiness Film
Regi: KIM Sang-jin
I rollene: Lee Seong-jae, Yu O-sung, KANG Sung-jin og YU Gee-tae
Pressekontakt:SAbine Hammari , 23 04 99 18/90 18 36 10

Bilde
1. Fire venner kjeder seg i livet i den koreanske actionkomedien ”Angrep på bensinstasjonen”. (Foto: Fun and Happiness film)
2. I sin kjedsomhet bestemmer de fire vennene seg for å rane en bensinstasjon i den koreanske actionkomedien ”Angrep på bensinstasjonen”. (Foto: Fun and Happiness film)