Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 24. november 2002 kl 21.15 Presidenten

Oppgjør på kammerset

President Jed Bartlet (Martin Sheen) får skjenn av sin kone, Abby (Stockard Channing). (Foto: Warner Bros.)
President Jed Bartlet (Martin Sheen) får skjenn av sin kone, Abby (Stockard Channing). (Foto: Warner Bros.)
Etter en meget vellykket årlig fjernsynstale til folket flyter president Bartlet på en bølge av sympati – helt til kona, førstedamen Abigail, får sagt hva hun mener!

En gang i året må den amerikanske presidenten oppsummere året som gikk og gi en slags ”tilstandsrapport” til folket. Jed Bartlet og staben er meget fornøyd etter at kameraene er slått av, men gleden er kortvarig. Staben får nyss om at en politimann presidenten hyllet i sin tale, ble anmeldt for politivold etter en hendelse 17 år tilbake i tid.

Misfornøyd kone
Førstedamen Abigail ”Abby” Bartlet har også en høne å plukke med presidenten. Etter å ha hørt på talen får hun mistanke om at Jed planlegger å søke gjenvalg, noe han har lovet henne ikke skal skje.

Om serien
I ”Presidenten” følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om den politiske tautrekkingen som foregår i kulissene, men også om personlige forhold, maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det ”hemmelige” spillet i amerikansk politikk.

President Josiah ”Jed” Bartlet tilhører Demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for det han tror er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm – bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av – men til tider også på tross av – det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Amerikansk dramaserie
Av Aaron Sorkin
Originaltittel: The West Wing (Serie 2)
Produksjon: Warner Bros. for NBC
Med bl.a. Martin Sheen, Rob Lowe, Allison Janney, John Spencer, Richard Schiff, Dule Hill, Moria Kelly og Bradley Whitford
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, tlf. 23 04 98 41