Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 28. juni 2003 kl 21.10 Kar for sin kilt

Herren til Glenbogle

Archie (Alastair Mackenzie) og Lexie (Dawn Steele),  fruen og herren av Glenbogle.
 (Foto: Jaap Buitendijk, BBC)
Archie (Alastair Mackenzie) og Lexie (Dawn Steele), fruen og herren av Glenbogle. (Foto: Jaap Buitendijk, BBC)
Archie Mackenzie, herren til Glenbogle, er opptatt med å få ferdig den nye dyregården på godset. Han får seg en overraskelse da villdyrfondets representant dukker opp.

Archie har søkt om økonomisk støtte til sitt store prosjekt Glenbogle Wildlife Centre, og da representanten for det private villdyrfondet viser seg å være professor Isobel Hogg, regner han med at støtten er i boks. Isobel er nemlig hans gudmor og en svoren motstander av mor Molly.

Den nye hushjelpen
Golly, skogvokteren på Glenbogle, klarer ikke å legge skjul på at han har et godt øye til hushjelpen Irene. Men hvordan skal han komme videre med saken?

Sammen med Golly legger altmuligmannen Duncan en plan for hvordan han skal hjelpe beileren å komme nærmere inn på Irene – eller er det noe annet Duncan egentlig gjør?

Den store dagen
Så er dagen for den store åpningen av Glenbogle Wildlife Center kommet. Alt viser seg å gå galt. Ingen av gjestene som har tegnet seg, dukker opp. Tante Isobel synes å ha bestemt seg for likevel ikke å gi Archies dyregård sin støtte.

Om serien
I sommer sender NRK1 10 nye episode av den underholdende dramaserien "Kar for sin kilt" som henter handlingen fra det skotske høylandet. Serien var BBCs største dramasuksess i fjor og har alt man venter seg av en britisk kvalitetsserie – uimotståelig person- og miljøskildring, storslagne omgivelser og en overflod av humor og sjarm.

Archie MacDonald (Alastair Mackenzie) var 28 år da han uten forvarsel arvet Glenbogle, en av de aller største godseiendommene på det skotske høylandet. Til å begynne med vil han bare vende tilbake til sitt ukompliserte jetset-liv i London, men etter hvert avfinner han seg med skjebnen og gjør sitt beste for å bestyre det gedigne og forfalne slottet, 200 undersåtter og over 16.000 mål med land.

Lexie (Dawn Steele), Glenbogles respektløse hushjelp og bygdas femme fatale, har etter hvert avansert til å stå ved Archies side som fruen av Glenbogle.

Compton Mackenzies muntre romaner ligger til grunn for serien, som er skapt av det samme teamet som stod bak Oscar-filmen "Hennes Majestet fru Brown". De som har sett denne filmen, vil kjenne igjen eiendommen Glenbogle i "Kar for sin kilt". Innspillingen er gjort i et av Skottlands mest spektakulære naturområder, Cairngorms ved innsjøen Loch Laggan.


Britisk dramaserie
Originaltittel: Monarch of the Glen (Serie 4)
Basert på bøker av Compton Mackenzie
Produksjon: Ecosse Films/BBC Scotland
I rollene bl.a. Alastair Mackenzie, Richard Briers, Susan Hampshire, Lorraine Pilkington, Dawn Steele, Hamish Clark og Anna Wilson-Jones
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57LENKER
  • Les mer 
  • Les mer