Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 24. juli 2009 kl 20.10 Kan ikkje lese, kan ikkje skrive

Gjennom bokstavmuren

Den inspirerende læreren Phil Beadle (nummer to f. h.) tar utfordringen med å forandre livet til en gruppe voksne mennesker med alvorlige lese- og skrivevansker. (Foto: RDF International)
Den inspirerende læreren Phil Beadle (nummer to f. h.) tar utfordringen med å forandre livet til en gruppe voksne mennesker med alvorlige lese- og skrivevansker. (Foto: RDF International)
Klarer en dyktig og inspirerende lærer å forandre livet til en gruppe godt voksne mennesker med alvorlige lese- og skrivevansker? Gjennom tre programmer følger vi ni briter fra å være analfabeter til å bli lese- og skrivekyndige.

Lærer Phil Beadle tar på seg den største utfordringen så langt i karrieren når han skal lære elever som for lengst har passert moden skolealder å lese og skrive.

Farvel til sjikane?
Gjennom et halvt år følger vi Phil og spesialklassen hans mens de arbeider seg skritt for skritt mot større lese- og skrivekyndighet - og større selvrespekt. Hvilken innvirkning har den intensive undervisningen på dagliglivet deres? Skjer det noen forandringer? Skal Phils elever omsider kunne si farvel til et liv der de er blitt stemplet late og dumme?

Første time
Blant Phils nye elever finner vi Jamie (28) som så vidt klarer å skrive navnet sitt. Vi møter Linda (46) som ikke kan lese et eneste ord, men som lengter desperat etter å kunne nyte Shakespeare rett fra arket. For ikke å snakke om Teresa (58) som brast i gråt allerede i den første timen med Phil. Men etter bare tre uker i klassen, klarer hun å lese en barnebok!

Sendt tidligere.

Britisk dokumentar i tre deler (2008)
Originaltittel: RDF International
Produsert av: Can't Read Can't Write
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900